måndag 31 mars 2014

Nu testas ledarskapet i EuropaEU upplever nu en säkerhetspolitisk utmaning vars motsvarighet vi inte upplevt sedan kalla krigets dagar. Mitt i denna kris genomgår en av unionens största medlemsstater en regeringskris. Vi får vara tacksamma att vi och Tyskland har två av unionens mest rutinerade såväl regeringschefer Reinfeldt och Merkel som finansministrar Borg och Schäuble. Nästa vecka samlas Internationella valutafonden (IMF) för sitt vårmöte i Washington. IMF har en central roll i stabiliseringen och utvecklingen i Ukraina och därigenom i hela Europa. För att detta ska lyckas behövs ett starkt transatlantiskt ledarskap. Jag kommer nästa vecka att återkomma med direktrapporter från Washington där jag deltar i parlamentarikerdelen av vårmötena.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Rutinerad regeringschef och finansminister? Tur?
Du Göran, den 1:a april är imorgon, du är en dag tidig med ditt skämt.
I 7 år har dessa herrar, understödda av nymoderater som dig, Widengren, Enström mdf fortsatt slakten av det svenska försvaret. Ett försvar som hade vart ganska bra att ha nu.
Kräks efter att ha läst ditt inlägg, skäms på dig!

//Jonas75

Sumatra sa...

Göran,

Dessvärre har Jonas rätt. Det finns kopplingar mellan ditt inlägg och 1:a april. Starka kopplingar. Ditt inlägg, i all sin oskuld, spär på min oro för hur detta skall sluta. Vad skall till för att ni skall vidstå era missbedömningar om vad framtiden bär eller kan bära i sitt rymliga sköte?

Anonym sa...

Hur hänger din rubrik ihop med att du nämner herr Borg och herr Reinfeldt i texten.
Vad har de två att göra med ledarskapet i Europa?
Du förväxlar väl inte partiledare med ledarskap?

Möjligen skulle de vara ett varnande exempel för de yngre att titta och lära av?

Finns det ingen i partiet som har den minsta lilla självinsikt?

Teaterdirektören.

Anonym sa...

Rutinerad? Det är inte samma sak som skicklig eller att man har got omdöme. Ni nymoderater har ju lyckats förstöra det svenska försvaret I grunden - Vi har 4 bataljoner I Armén. 8 på pappret men personal till 4. Om man kan kalla Reinfeldt rutinerad I att förstöra ett lands försvar så skriver jag på.

Anonym sa...

Ha ha ha....
Du har verkligen sjunkigt djup ner i träsket Göran.
Hoppas du inte planerar att komma tillbaka i uniform efter att du fått sparken i september.
Du är inte välkommen.

Anonym sa...

Ett utmärkt ledarskap hade varit att ta ett steg tillbaka, för att låta Ukraina reda ut detta själva. Att pressa Ryssland genom olika aktioner är enbart destabiliserande, vilket man säkert innerst inne inser.
Vilket gör ledarskapet ännu mer tveksamt.