torsdag 27 mars 2014

Ukraina och IMF

Jag har i tidigare blogginlägg betonat att Arsenij Jatsenjuk är synnerligen lämplig för det svåra uppdraget att som tillförordnad premiärminister leda Ukrainas regering under dessa utomordentligt utmanande tider. De rika demokratiska staterna har nu ett stort ansvar att via IMF stötta Ukraina  moraliskt och ekonomiskt och därigenom kväva Putins expansionism i sin linda. Vårmötena med Världsbanken och IMF i början av april  lovar att bli spännande och jag kommer att återkomma med rapporter direkt från Washington D.C.

SR DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Göran,
du borde vara lite självkritisk innan du publicerar sådant nonsens som du precis gjort. Det vi ser i Ukraina är en katastrof orsakad av bla. Yatsenuk med stöd av fascister och andra extremister. Det har varit en revolution i Lenins anda dvs en minoritet genomdriver en kupp och tar makten. Kan bara hoppas att det finns några demokratiska krafter kvar i Ukraina. Men dom riskerar att bli utmobbade av Yatsenuk och hans stödtrupper.

Göran Pettersson sa...

Det är viktigt att Ukraina utvecklas till en sund demokrati, här har IMF oc EU viktiga roller, vi måste vara medvetna om att Putinspropagandamaskin nu arbetar för högtryck för att misskreditera de demokratiska krafterna i Ukraina. Likt på sovjettiden finns det nyttiga idioter i väst som låter sig nyttjas som megafoner för Putins propaganda.