tisdag 17 april 2012
Fortsatt triangulering
Den socialdemokratiska trianguleringen i retoriken fortsätter. I skriver Stefan Löfven och Magdalena Andersson på DN-debatt om individens skyldigheter. Jag tycker att det är bra. Som varm anhängare av konkurrens så uppskattar jag att Socialdemokraterna nu utsätter oss i Alliansen för en politisk grillning med marknadsekonomiska förtecken. Men frågan är vad den är värd när det gäller. För det första är det tveksamt om Stefan Löfven har det förändringsmandat att förändra sitt partis politik som Tony Blair respektive Fredrik Reinfeldt hade. För det andra medför det svenska proportionella valsystemet att det inte räcker med att bli största parti för att kunna regera landet. Socialdemokraternas tänkta koalitionspartners är inte lika inriktade på tillväxt.
Det engelska uttrycket "The proof of the pudding is in the eating!" gäller nog även för den Socialdemokratiska politiken. Nästa års partikongress kommer att utgöra en viktig station. Vilka krav kommer vänsterfalangen att resa på återställare.
Igår kommenterade jag Vårpropositionen i Den politiska talradion. Du kan lyssna på det programmet genom att klicka på denna länk.
SvD
Böhlmark
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hur ligger det till med trianguleringe. Har riksdagsledamöterna jobbskatteavdrag?
Frågar eftersom jobbskatteavdraget skall initiera grupperna att arbeta i stället för att undvika arbete. Pensionärerna har inget jobbskatteavdrag för sin intjänade pension. Men vi får en slant för att jobba - bra. Arbete i vår kyrka(revisor) och Kyrkvärd. 4.000:-
så jag fick 800_ jobbskatteavdrag.
Men Ni riksdagsmän gör ju bara vad Ni skall - ett viktigt och ibland ansträngande uppdrag.
Men det är väl inte så att det initierar mer arbete som avsikten är med jobbskatteavdraget.
Pensionärer och Riksdagsmän borde/bör inte ha jobbskatteavdrag för sin huvuduppgift.
Det är klart att riksdagsledamöter har jobbskatteavdrag. Tidigare har de även fått jobbskatteavdrag som bidragstagare/pensionär de första 5 åren. GP får gärna bekräfta om/när detta ändrats.
Ett annat undantag för just politiker är vid resor. En företagsledare/knegare som inte har tillräckligt mycket arbetsaktiviteter på en utlandsresa blir upptaxerad och får förmånsskatta för resan. En politiker kan ha hur mycket fria aktiviteter som helst eftersom han "alltid" är politiker.
Att just politiker dessutom har specialregler vid bidragsfusk/optimering har väl ingen missat efter Juholt-affären.
Skicka en kommentar