söndag 7 juni 2009

Snart kommer svaren!

Vallokalerna håller öppet ännu knappa fyra timmar. Därefter påbörjas sammanräkningen, tidigast 22.00 så kommer valmyndigheten att börja redovisa resultatet. Gissningsvis blir valet ganska snabbräknat, det är bara ett val och antalet röster torde vara runt hälften av vad det brukar vara vid ett riksdagsval. Det ska bli intressant att studera resultaten på valdistriktsnivå. Hur har Socialdemokraternas massiva dörrknackningskampanj slagit. Har man lyckats höja valdeltagandet i sina starka distrikt och vart har i sådana fall rösterna gått. Det blir också spännande att se hur inflyttningen i centrum har påverkat valresultaten i de berörda distrikten. Vid förra valet till Europaparlamentet blev vi moderater fjärde största parti i mitt hemvaldistrikt Lohärad-Malsta (1:a Centerpartiet och delad 2:a Junilistan och Socialdemokraterna). Vid 2006:s års riksdagsval blev vi störst. Hur går det idag? Slår vi resultatet från 2004 då vi fick 33 röster? Riksdagsvalets 175 röster torde dock vara svårt att nå, vid valet 2004 avgavs endast 218 röster i Lohärad-Malsta.

6 kommentarer:

Anonym sa...

M=18,5 och PP=7,4 enligt prognos.

I snart ett år har du hånat och mästrat alla som värderat integritet och rättssäkerhet. Dom har varit emot personnummer, haft "asymetriskt intresse", varit "nyttiga idioter" "det bidde en tummetott" osv. Om IPRED har du varit knäpptyst, men antagligen röstat ja.

Om resultatet står sig, tycker du att du har fört en vinnande taktik?

Anonym sa...

Bra taktik tycker jag. M har en tradition & stabilitet som PP aldrig kommer uppnå. Enligt senaste prognos försvinner förra EU-valets missnöjesivrare - Junilistan - ut med badvattnet. Vi ser fram emot att PP gör Junilistan sällskap den vägen nästa EU-val efter att ha lyckats uträtta - INGENTING !

Anonym sa...

Det är mycket möjligt att PP inte kommer att kunna uträtta så mycket men de kommer i alla fall att få upp integritet och rättssäkerhet på dagordningen, något som nya M inte tycks ha mycket till övers för.

Med din attityd är det väl mer troligt att vi får ännu fler "missnöjesivrare" i nästa val och om inte annat så måste det väl bli ett ekonomiskt bortfall för några M-kandidater som blir blåsta på sina miljon-löner.

Leif Ekstedt sa...

Nu gick ju valet hem trots allt. I och för sig bra. Men Du förefaller en aning övermodig och ickelyssnande i IPRED ,FRA frågorna.
För hög svansföring i dessa ärenden kan straffa sig.
Men partiet har väl fått en andhämtningspunkt och kommer säkert att finna en lösning.
Röstade själv på Gunnar Hökmark i EU-valet. Som riksdagsman hör han däremot till "fel" skola för mig.
Regeringen gör ett bra jobb i stort och har ett gott stöd av sin partigrupp. Men en aning uppkäftiga bör Ni trots allt kunna vara!

Göran Pettersson sa...

Till Anonym 21:57:
Jag vet inte varifrån du fått uppfattningen att jag hånat och mästrat. Jag har med rätt stor uthållighet svarat på de inlägg som gjorts här på bloggen. Du verkar utgå från att man hånar och mästrar om man inte håller med.

När det gäller uttrycket asymetriskt intresse så stämmer väl det rätt väl på Piratpartiet. Man har uttryckligen sagt att man i parlamentet endast tänker ägna sig åt integritets och upphovsrättsfrågor. I alla andra frågor tänker man överlåta till andra att bestämma. Det är väl ett praktexempel på just asymetriskt intresse.

Jag har inte fört någon taktik för att uppnå något särskilt valresultat. Jag har på bloggen förklarat hur jag resonerat och vad jag står för.

Anonym sa...

Uppfattningen "hånat och mästrat" kommer från din genomgående ton och språkbruk mot personer med annan åsikt. De som har följt din blogg förstår nog vad jag menar, även om inte du gör det själv. Det är möjligt att jag är överkänslig men efter att ha röstat på M i alla år hade jag förväntat mig en annan attityd ifrån "min" representant.

Om du inte vill förstå mina korta "citat" av några av dina bevingade ord, så ser du lite längre exempel nedan. Du pratar tex. om individer och INTE Piratpartiet när du pratar asymetriskt intresse. Att du själv förbehåller dig rätten att definierar andra och din egen perfekta symetri är väl ett tydligt exempel på att "mästra". (Liksom vad jag "utgår ifrån")

Exempel: ”Det framgår allt klarare att de mest högljudda motståndarna till mycket stor del består av individer med ett kraftigt asymmetriskt politiskt intresse. För många av dem är det inte frågan om att finna en rimlig balans mellan rikets säkerhet och skyddet av den personliga integriteten.” .... ”Det torde finnas en mycket stark korrelation mellan motstånd mot FRA-lagen och motstånd mot personnummer,”
"Av den massiva folkliga protesten blev en tummetott."

Anonym 21:57 Numera PP-röstare