tisdag 22 december 2009

Man vinner inte riksdagsval på utrikespolitik

…men det är inte så dumt att ha den bäste statsministerkandidaten i sitt lag.
Fredrik Reinfeldt markerade med sitt jultal att han är tillbaka i inrikespolitiken. Trots att han genomfört sin period som ordförande för EU på ett mycket bra sätt så har vi moderater samtidigt fått uppleva vikande opinionssiffror. Givetvis var statministerns goda insats förväntad och ingen överraskning och dessutom så är väl den svenska politiska erfarenheten att man inte vinner några riksdagsval på utrikespolitik. Men det känns ändå bra att tillhöra laget som har Fredrik Reinfeldt som statsministerkandidat vid nästa val.

Jag tycker att det är mycket bra att Reinfeldt är rak och tydlig och klarsynt tar till sig opinionsundersökningarna, vi ligger efter, rejält efter. Det krävs nu en rejäl uppryckning och tempohöjning för att Sverige nästa mandatperiod inte på nytt ska svänga in på bidragslinjen. Gårdagens jultal visade att Fredrik Reinfeldt är beredd att ta sig an uppgiften att leda uppryckningen. Nu gäller det bra att de andra partiledarna i Alliansen har kraften att ladda om efter EU-ordförandeskapet och ta tag i sina partiers sviktande väljarstöd.

Aftonbladet DN SvD Aftonbladet
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob på
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Anders @ ungsvensk.se sa...

Moderata väljare och sympatisörer lämnar partiet till förmån för Sverigedemokraterna eftersom Fredrik Reinfeldt anser att Sverige är öppet för Allah.

Anonym sa...

Tror viktigaste - och svåraste - uppgiften för Reinfeldt blir att hålla ihop laget. Risken är att Centern eller KD börjar sprattla i någon obskyr profilfråga om väljarstödet är svagt på finalen. Ett sådant agerande kan snabbt bli en "Pyrrhusseger"....

Leif Ekstedt sa...

Statsministern har en given rolli nuläget. Leda sin regering med fast hand. Det känner jag som en trygghet,att han kan styra Alliansen till valseger nästa år. Men han bör rensa i planteringen.
Plantorna bör omprövas och få ordentliga anvisningar. Taktiken måste bli, lyssna,lära,åtgärda och aldrig skylla på någon i det egna reviret.

Anonym sa...

Ajdåå, sprang på det här och jag tror vi på allvar måste börja diskutera införandet av en svensk signalfiltrering (censur) av innehåll på nätet.

http://www.youtube.com/watch?v=O8VW2YQJhhE&feature=player_embedded