söndag 28 februari 2010

Bengt Westerberg förstår inte kritiken

Bengt Westerberg gör ett försök på dagens DN-debatt att tvätta sig i trycksvärta. Jag tror inte att det kommer att fungera. På sitt klassiska sätt försöker Bengt Westerberg visa att alla hans kritiker har fel och att han har rätt. Vad han dock helt bortser ifrån är att diskussionen om hans ekonomiska girighet inte handlar om huruvida han haft formellt rätt. Domen mot honom är inte en juridisk dom utan en moralisk. Detta verkar Bengt Westerberg inte förstå och det är tragiskt. Inom Röda Korset arbetar ett mycket stort antal människor ideellt. Vid sidan av sina heltidsarbeten lägger de ner mycket tid på att arbeta för Röda Korsets verksamheter. Många av dessa har svårt att acceptera att Bengt Westerberg inte ens verkar inse problematiken med att organisationens ordförande har vad som närmast kan jämställas med ett heltidsarvode för sitt uppdrag.

Bengt Westerberg har blivit en belastning för Röda Korset. Ingenting tyder på att han själv inser detta. Det är väl heller inte troligt att någon enskild människa kan övertyga honom om det. Jag tror inte att det finns någon, människa eller Gud, som Bengt Westerberg har större förtroende för än han har för sig själv.

SvD

5 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Han förstod ju inte heller ,att hans fanflykt från TV-soffan när Ian & Bert annonserades skadade honom mer än om han hade blivit sittande.

Göran Pettersson sa...

Jag tycker inte att flykten från TV-soffan är jämförbar med dagens situation. I det fallet agerade Bengt Westerberg, förhoppningsvis, efter sin övertygelse. Hans agerande i Röda Korset tyder bara på att han tappat kontakten med verkligheten.

Anonym sa...

Bengt Westerberg har ju uppnått en ålder då pension är en reell möjlighet. Efter alla år i riksdag & regering så är hans uppehälle mer än väl tryggat.

Jag tror att Bengt Westerberg, Röda Korset och Konungariket i övrigt skulle må bra om Bengt nyttjande sin medborgerliga rättighet och drog sig tillbaka till någon park för att mata duvor...

Anonym sa...

Bengts analytiska förmåga uppvisar förvisso betydande brister. Organisatione RK är det ingen som kritiserar. Däremot, och desto värre, har det visat sig att en scharlatan använt organisationen som täckmantel i syfte att berika sig själv. I detta ärende har såväl styrelse som operativ ledning förvisat en uppseendeväckande saktfärdighet och ordkarghet.

Anonym sa...

Om det bara var Bengt Westerberg som missat poängen med förtroendekapital. Tyvärr är gruppen stor och politiker är sällan lyhörda för folkets synpunkter.