söndag 14 februari 2010

Kvinnor och ungdomar avgör för Alliansen

Jag har skrivit det många gånger förr här på bloggen. När regeringsalternativens förslag blir konkretare kommer Alliansen vinna över de Rödgröna. Vi är inte där ännu men i och med den så kallade Superveckan med såväl statsministerkandidatdebatter som partiledardebatter så har det blivit en markant rörelse i opinionen. Jag kan tycka att det är förvånansvärt att de Rödgröna fortsatt leder men Mona Sahlin har lett sina socialdemokrater till ett väljarstöd som till och med ligger under det rekordlåga resultatet i 2006 års val. Oppositionen har länge kommit undan med att bara kritisera. Om något av regeringens förslag varit impopulärt så har oppositionen bara stämt in i klagosången. Men nu nalkas snart sanningens minut för Mona Sahlin och förväntningarna växer. Hon har hjälpt till med att bygga upp dem, i april avser de Rödgröna att presentera sin gemensamma ekonomiska politik. Därefter börjar en lång valrörelse. Mycket tyder på att det blir jämnt. Personligen har jag inget emot att vi vinner stort men det finns möjligen en bra effekt av att det blir jämnt mellan blocken, det torde försvåra för Sverigedemokraterna att nå över 4-% spärren.

I två grupper har Alliansen och Moderaterna stor potential att vinna ytterligare röster. Det är två grupper där vi underpresterar just nu, kvinnor och ungdomar. När det gäller kvinnorna så anser jag att det är viktigt att vi som arbetsgivare i den offentliga sektorn agerar i enlighet med det vi säger i våra program och plattformar och uppvärderar många värdefulla arbetsinsatser. Det är också viktigt att våra många framstående kvinnliga kandidater tar ett par steg framåt och börjar opinionsbilda för moderat politik. Däremot tror jag inte mycket är vunnet på att börja flörta med Gudrun Schymans anhängare. När det gäller ungdomarna så är utmaningen en annan. Här gäller det att nå fram med sakpolitiken. När det Rödgröna slutligen presenterat sina förslag finns det möjlighet att beskriva på vilket sätt alternativen skiljer sig åt för ungdomar. Moderaterna har idag det största ungdomsförbundet, nu gäller det för MUF att också bli den framgångsrikast på att formulera politiken för ungdomarna och vinna deras förtroende.

Efter tre och ett halvt år i riksdagen känns det faktiskt riktigt stimulerande att få ge sig ut i en valrörelse och få argumentera för vår politik.

SvD GP
__________________________________________
Lyssna på politisk talradio på dinledamot.wordpress.com

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

jajamens BLOGG sa...

Smart av socialisterna, eller hur - först rasera den traditionella tryggheten i hem och familj, sedan göra människor beroende av offentligt finansierade trygghetssystem varmed man har en garanterad majoritet av väljarna. Mer om detta här:
http://jajamenmen.blogspot.com/2010/02/sveriges-kvinnor-socialisternas.html

Leif Ekstedt sa...

Vi kan vinna valet genom att tala med väljargrupperna på ett rakt sätt. Helst inga bortförklaringar
utan rak information och beskrivning av ärenden. Sedan är det kontraproduktivt att skylla ifrån sig på myndigheter om man själv inte tänkt färdigt.
Det har blivit mycket bättre nu.

Magnus i Solna sa...

Jag kommer tyvärr inte att kunna rösta på M i riksdagsvalet. Schlingmann vill tydligen vinna alla(haha) FIs väljare.
Jag förstår inte hur M kan använda samma retorik som FI och V? Törs man inte stå för sina åsikter eller delar man socialisternas åsikter?
Kollektiva lösningar och kvoteringsfeminism är inte moderat politik imho...
Det enda riksdagsparti som fortfarande verkar vara ett borgerligt parti är C. Nu när de har skrotat sin kärnkraftspolitik går det att ge dem en röst.
Jag kommer förmodligen att rösta på M i kommunalvalet, jag bor ju i Solna där de fortfarande är borgerliga.
M och övriga alliansen bör försöka ändra debatten och visa lite LEDARSKAP inte bara svansa efter vänsterpressen...
Som det är nu verkar det som M bara vill bli det bästa socialdemokratiska partiet i Sverige. Det är tragiskt. Vad är det för mening att ha makten om man inte ens vill försöka ändra något?

Göran Pettersson sa...

Jag har inte heller någon större förståelse för Schlingmanns flört med FI. Jag upplever inte att han fått något vidare gehör för sina utspel annat än att det lyfts kommentarer om att det kanske skulle vara bra med kvinnlig partisekreterare :-)