Mycket tyder nu på att Barack Obama kommer att utse Hillary Clinton till utrikesminister. Jag tycker att det är ett både klokt och spännande val. Genom att utse sin bittraste rival, Clintons var hätskare mot Obama än vad McCain var, från valrörelsen till minister visar Obama på storsinthet. Dessutom tror jag att Hillary Clinton kan visa sig vara ett mycket bra val som utrikesminister för USA men också för Europa. Hillary Clinton tror i grunden väldigt mycket på de allra flesta av de idéer som USA är uppbyggt runt och hon kommer troligen att bli en tuff utrikesminister. Samtidigt kommer hon att kunna bidra till att många Europeiska stater kan komma över sin beröringsskräck för USA. Det som får föras till minuskontot är att hon likt Obama stundtals har varit motståndare till frihandel. Vi får hoppas att det experimenterandet huvudsakligen gjordes för att vinna röster under det demokratiska primärvalet. Normalt sett brukar jag inte vilja ha en hycklande och falsk person som USA:s president eller utrikesminister. Men om hycklandet inskränker sig till demokratiska primärvalet och frågan är så viktig som synen på frihandeln då föredrar jag en hycklare framför en protektionist.
Så över till något helt annat. I det senaste avsnittet av ”Den politiska talradion – dinledamot.se” samtalade jag och Jacob Birkeland med finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd. Du startar radioprogrammet genom att trycka på playknappen på spelaren här under. Programmet startar efter cirka 30 sekunder.
DN SvD HD YA
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på dinledamot.wordpress.com
Andra bloggar om: politik
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Skulle vara ytterst intressant att höra vad du har att säga om lissabonföredraget. Du kanske kan författa ett litet blogginlägg om det? Det som är mest intressant förutom din allmänna syn på sjävla föredraget är följande frågo: 1)hur ser du på att Irlands befolkning, när de fick chansen, valde att rösta nej till föredraget, och vad har det för effekt på dess ratificering? 2) skillnaden mellan lissabonföredraget och den kraschade Eu konstitutionen? 3)effekt på den svenska arbetsmodellen? (kollektivavtal)
Med hopp om en fortsatt trevlig dag.
Pontus
(ps. du skulle nog få fler kommentarer om ordverifieringen togs bort, den funkar inte perfekt på alla datorer alltid)
1. Folkomröstningar tenderar att bli nej till förändring. Lite magstarkt var det trots allt att just irländarna ville förhindra andra att bli medlemmar i EU. EU har ju bidgragit väldigt mycket till den ekonomiska utvecklingen i Irland. Omröstningsresultatet fördröjer ratificeringen men jag tror inte att det stoppar den.
2. Huvudsakligen symbolfrågor. Dessutom är det nya fördraget mindre pedagogiskt skrivet vilket försvårar tillgängligheten men underlättar ratificeringen.
3. Tror jag blir begränsad däremot kommer alla "modeller" behöva förändras i takt med att verkligheten förändras.
Om jag tog bort ordverifieringen så skulle det givetvis bli fler kommentarer men 99 % av dem skulle troligen vara spam.
Skicka en kommentar