lördag 15 oktober 2011

Juholts problem är numer Socialdemokraternas

Genom att ställa sig bakom sin partiordförande höjde det verkställande utskottet insatserna. Juholts trovärdighetsproblem blev med detta beslut ett trovärdighetsproblem för hela partiet. Jag anser att fokus i bevakningen hittills varit egendomligt fokuserad runt om det begåtts något formellt fel. Juholt har hela tiden hävdat att han inte haft något uppsåt. Med det har han troligen menat att han inte har haft något uppsåt att bryta mot någon formell bestämmelse. Dock torde det väl stå alldeles klart att han har haft ett uppsåt att utnyttja otydligheter i regelverket till att få staten att betala inte för hans övernattningsbostad utan för hans och sambons gemensamma permanentboende i Stockholm. Detta uppsåtliga bidragsmaximerande agerande har genom VU:s agerande nu lämnats utan konsekvens. Socialdemokraterna gör verkligen sitt bästa att förstärka sitt varumärke som partiet som slår vakt om bidragslinjen.

Kan det möjligen vara så att VU gett Juholt en chans att bli berättigad till ett sista bidrag? Om Håkan Juholt håller ut i riksdagen till 16 september nästa år, då han fyller 50, så kan han utkvittera en högre pension från staten.

Aftonbladet DN DN Ekot SvT Expressen

Kent Persson

5 kommentarer:

Michael sa...

Juholt är en typisk sosse - lantortsbo, lågutbildad och bidragsberoende

Anonym sa...

Juholt är inte sossarnas värsta problem. Deras värsta problem var att Mona Sahlin valdes på ett sätt som gjorde att hon inte uppfattades som en legitim sosseledare. Om inte valprocessen lagt sig för media som krävde en kvinna, då hade Mona kunnat uppfattas som en legitim ledare. Nu ansåg många att hon kvoterats fram till köttgrytorna. Detta fick många naturliga statsministerkandidater att lämna rörelsen och när då Mona meddelade att hon skulle avgå fanna få kandidater att välja bland. De valde Juholt, undrar hur mycket detta kostat dem? Men eftersom Mona inte uppfattades som legitim och de som tidigare ansågs vara lämpliga lämnat skutan, så komme varhen Juholt eller eventuella efträdare i närtid att uppfattas som legitima.
Det vi nu ser kanske inte är direkta fel hos Juholt som kritiseras. Det är kanske så att besparingarna inom rörelsen gör att det kommer att pågå maktkamper i det fördolda och dåd och då matas media med delikata uppgifter om någon pamp. Media kommer då att låta pampen löpa gatlopp en kort tid och då väntar karriäristerna och lycksökarna i vassen för att se efter om de och deras vänner kan ta över några positioner vid köttgrytorna.
Förr var sossarna ett parti som hade plats för lycksökare som ville fram till köttgrytorna. Så är det inte längre. Om de skall överleva som stort parti måste de göra sig av med lycksökarna och stå pall för mediastormar. Först när lycksökarna är borta från partiet kommer de att ha en chans att få en riktig partiledare.

Anonym sa...

Undrar om Göran Pettersson skulle klara en likadan granskning som Juholt fått gå igenom.

Troligen är det nog bara en handfull av riksdagens ledamöter som skulle få godkänt.
En av dem är bevisligen Håkan Juholt.

Anonym sa...

I Sverige behövs ett parti för kriminella och dysfunktionella och (s) fyller denna funktion. Kaka söker maka och lika barn leka bäst. De börjar likna mer en sekt än ett parti. Medlemmarna anser att det är rätt och riktigt att sektledaren får boende med tillhörande glädjeflicka betald av skattebetalarna. Moralen är idag obefintlig i jämförelse med när Tage Erlanders fru ringde statsförvaltningen, och ville lämna tillbaka statens blyertspennor då maken hade avlidit.

Anonym sa...

I riksdagen kommer han väl hålla ut oavsett om han avgår som partiledare eller inte - riksdagsplatsen är väl personlig och den har han alltid kvar. Förutom att vara negativ frö (S) visar hela affären att det är för många riksdagsledamöter i Sverige och för slappa rutiner. Som en stor fritidsgård ungefär.