tisdag 4 oktober 2011

Politisk rötmånad

Med tre år kvar till nästa ordinarie riksdagsval är tiden inne för interna partistrider. Veckan har bjudit på två rejäla interna duster. Dels genomgår Socialdemokraterna en slitsam process då Juholts stora ord ska omsättas i siffror i form av en budgetmotion. Det torde ha varit ett chockartat uppvaknande för Juholt att löftena kostar pengar.

I Kristdemokraterna pågår ett annat drama. En partiledarstrid sker nu inför öppen ridå. Var denna konflikt slutar är för tidigt att avgöra. Med tre år kvar till valet är det troligen nu ett eventuellt partiledarbyte ska genomföras. Dock kan en infekterad intern strid skapa en långsiktig splittring som menligt påverkar KD:s möjligheter att göra ett bra riksdagsval 2014.

Personligen tror jag att det finns utrymme för ett modernt värdekonservativt parti i svensk politik. Tyvärr är jag tveksam till om någon av dem som hittills anmält sig som kandidater fyller kravspecifikationen för att leda ett dylikt parti.

Barometern DN Aftonbladet Ekot SvT Expressen Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synd det där med Marcus Birro. När Lena Sundström vräker ut sin vänstermultikultipropaganda är det helt okay. Eller när Gustav Fridolin blir reporter på Kalla Fakta. Men andas man med ett ord att man är höger så är det sparken direkt.
/Reino

Anonym sa...

Hej! Hur kommer jag i kontakt med dig? Mejla mig gärna på sanna@fellowpublishing.se

Mvh
Sanna