fredag 21 oktober 2011

Varför inte reglera väderprognoserna

EU-kommissionen tror att man kan bekämpa krisen genom att hindra kreditvärderingsinstituten att, i vissa fall, redovisa sina kreditvärderingar av stater. Jag tycker att detta är ytterligare exempel på det bristande ledarskap som just nu kännetecknar arbetet inom EU. Jag undrar om kommissionen kommer arbeta vidare enligt samma modell. Kanhända får vi snart se en relgering av väderprognoserna. Visst vore det fint om kommissionen kunde stoppa väderprognoser som förutser oväder och därigenom förhindrar att ovädret inträffar.

SvD

4 kommentarer:

Nähä sa...

Anders S Lindbäck har förklarat varför man förslagit detta. Vad det hela rör sig om är att statliga pensionsfonders pengar inte får lånas ut om kreditbetyget blir för dåligt.

Så nu vet vi vad man kommer att göra med våra pensionspengar.

Anonym sa...

EU är som vanligt utan kontakt med verkligheten. Vad tror dom att ett sådant betyg är? Någon sorts lag?

Det är ett omdöme vad gäller kreditvärdigheten och om marknaden tror på det (så agerar den därefter) och det spelar ingen som helst roll om EU sedan "upphäver" det. Det är lika dumt som att tro att man kan stoppa eller upphäva kritik i allmänhet.

Att försöka hindra att det fälls omdömen om ett lands betalningsmöjligheter.. det är så dumt att man storknar. Exakt hur skulle det gå till?

Anonym sa...

PS. Men det är bra att komma ihåg för alla som bloggar.. Såfort ni stöter på någon som är kritisk till vad ni skriver... Gör som EU: Upphäv bara deras omdömen. Förklara dom ogiltiga! :D

Ja det är som du säger.. snart kanske dåliga väderprognoser skall stoppas, eller snarare: Man skall inte få påtala det ifall det regnar. Ifall EU-kommissionen säger att det är sol och vackert väder så är det banne mig det. Reality be damned.

Magnus Redin sa...

Den här typen av förslag ger mig tröstlösa funderingar om EU:s framtid.