söndag 18 oktober 2009

Blir partikongressen vändningen?

Jag har länge hävdat åsikten att Alliansen kommer att vinna väljarstöd när regeringsalternativen och deras politik blir tydligare. De senaste månaderna har dock opinionstrenden varit till de rödgrönas favör. Visserligen så valde de rödgröna partierna att presentera varsin budgetmotion så det har ännu inte presenterats ett gemensamt ekonomiskt program. Den riktiga värdemätaren av min förutsägelse får därför anstå till "vårbudgeten".

Hur kommer då Socialdemokraternas partikongress att påverka opinionen? Den traditionella reaktionen är att ett parti går fram i opinionen när de får uppmärksamhet. Men för Socialdemokraterna under Mona Sahlin är det tveksamt om den gamla sanningen gäller. Är det måhända så att den Socialdemokratiska partikongressen utgör en möjlighet för Alliansen att vända opinionsvindarna?

SvD Aftonbladet Expressen GP Sydsvenskan Dagen

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det blir det och det blir stor revansch för Mona Sahlin och hela socialdemokratin. Hon kommer köra över allt och alla, för det finns många vars enda hopp ligger hos Sahlin, - till makten och härligheten kosta vad kosta vill!Röda rötter ligger djupt inne i den röda svenska själen och partikongressen kommer göra vad som helst att återvinna makten! Partikongressen kan även vara en sanningens klocka för väljarna för då fastspikas riktlinjerna för s-politik och därmed kan många otrevliga överraskningar bubbla upp till ytan,-tex S-jobbrådslag har kört en tuffare linje mot arbetslösa,för det går envisa rykten om bortre parentes, och då får väljaren veta vad "en konsekvent arbetslinje i alla socialförsäkringssystem" innebär! Men de kör som vanligt, bidragslinjen gäller för partiet har inga större visioner/inget nytt, de har kopierat rakt genom högerns politik till sitt eget..Men men, partikongressen gör allt för Mona Sahlin och partipiskan kommer att vina över ostyriga nytänkare! Alltså, det blir äterställarens återkomst!