torsdag 8 oktober 2009

Vad säger svaren?

DN presenterar idag en Synovate-undersökning om väljarnas syn på hur man personligen har påverkats av regeringens politik. Frågan löd: ”Om du ser till den politik regeringen Reinfeldt för och hur den påverkar dig personligen, skulle du säga att regeringens politik gynnar eller missgynnar dig personligen?” Man kan givetvis ha många synpunkter på vad svaren på den frågan mäter. Ett antal socialdemokratiska bloggare har också det. Men det som dessa bloggare missar är trenden som återfinns i svaren. 2007 och 2008 var det en mycket klar majoritet som ansågs sig missgynnas av regeringens politik 2009 är läget det omvända. En majoritet anser sig gynnas av regeringens politik. Särskilt glädjande är att många LO-medlemmar nu upptäckt att regeringens arbetslinje gynnar dem. Jag är som sagt rätt osäker på vad den här undersökningen verkligen mäter men för mig blir det tydligt att trenden ger hopp om att opinionen kommer att fortsätta att svänga i Alliansens favör även när det gäller partisympatierna.

Expressen
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob på
Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är en komplex fråga och utan att veta hur andra har svarat har regiringsskiftet påverkat mig så här.

-Höjd fastighetsskatt (från 13,9" till 15,2"/år i nuvarande villa, dvs. avgift + flyttskatt då vi bytte bostad strax före valet) Förhoppningsvis kommer dock inte nuvarande avgift att kunna galoppera på samma sätt som tidigare.

-Sänkt inkomstskatt, vilket givetvis är positivt.

-Förtroende för politiker, integritet och rättssäkerhet. "Katastrof". (antar du slår sista spiken i kistan i morgon Onsdag)

/Henrik