tisdag 13 oktober 2009

jobbskatteavdrag.se

Socialdemokraterna har under snart tre års tid klagat på jobbskatteavdraget. Inledningsvis var de framgångsrika men nu verkar det som om vinden håller på att vända. Fler och fler förvärvsarbetande upptäcker att det har blivit lönsammare att arbeta. Jag utesluter inte att ett privat initiativ har varit en starkt bidragande orsak. På den förträffliga hemsidan jobbskatteavdrag.se kan man enkelt experimentera med vilken skatteeffekt blir för olika inkomster. SvD:s PJ Anders Linder uppmärksammar detta i dagens SvD så idag lär besökssiffrorna på jobbskatteavdrag.se bli extra höga.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen har något emot skattesänkningar. Däremot tvistar vi om vem som skall betala dessa. Frågar man de som får lägre skatt så är det självklart att de tycker att det är bra. Frågar man dem som betalar sänkningen så blir svaret ett annat.

Rulle

Anonym sa...

Rulle:
Om du läser PJ's siffor (eller själv kontrollerar uppgifterna på jobbskatteavdrag.se)så torde det stå klart vem det är som betalar, eller hur?

Mats

Göran Pettersson sa...

Till Rulle och Mats:
Ni utgår från att ekonomin är ett nollsummespel. Men med en sund ekonomisk politik så ska kakan växa. Därför är det viktigt att gå från ett bidragssamhälle till ett samhälle där arbete lönar sig. Då blir alla vinnare.

Leif Ekstedt sa...

Analysen ger vid handen,att jobbskatteavdraget kommit för att stanna. Jag väntar enbart på att det så småningom skall fastna i någon nivå. Nuläget är som jag ser det en ideologisk taktisk höjning detta med fjärde nivån. Röster som poppar upp påtalar,att kommunerna höjer avgifter i samma mån som belastningen ökar. Pensionärerna hamnar i bakvatten . Det är väl bättre att klargöra varför avgifter och kostnader i övrigt ökar. Tanken kanske var den i alla fall, att nu med mer pengar kvar för jobbslitet så klara den gruppen enkelt att betala en aning högre kostnader från kommun bl.a.
Det gäller inte pensionärerna. Slutsatsen blir ,att den gruppen måste smörjas upp inför valet - kanske inte med pengar men med TRYGGHET!