fredag 4 april 2008

Är detta ett sätt att avveckla Svenska Spel?

Ibland kan till och med Finansdepartementet bjuda på stor komik. Dagens pressmeddelande som avhandlar nomineringen av Margareta Winberg till ordförande för Svenska Spel innehåller ett riktigt roligt citat av Anders Borg. ”Med Margareta Winberg som ordförande förstärker vi inriktningen mot socialt ansvarstagande och folkhälsa. Svensk Spels arbete ska präglas av ansvarstagande, återhållsamhet och måttfullhet, säger finansminister Anders Borg.” Inte trodde jag att någon skulle förknippa Margareta Winberg med orden återhållsamhet och måttfullhet! Personligen tycker jag att det är tveksamt att staten äger ett spelbolag. Om bolaget ska avvecklas via försäljning så borde det naturliga vara att se till att bolagets värde maximeras. Den nu genomförda nomineringen verkar snarare tyda på att man tänker avveckla bolaget via en konkurs.
DN SvD SvD Ekonominyheterna Aftonbladet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bristen på kvalitativ politisk satir i Svea Rike (nej "Parlamentet" kan inte räknas dit) beror helt enkelt på att verkligheten i praktiken är omöjlig att överträffa.

Uttalandet från Anders Borg skulle lika gärna ha kunnat komma från den gamle betongsossen Bosse Ringholm och är i sin marxistiska enfaldighet nästan komiskt.

Leif Ekstedt sa...

Surt när äldre dam utnämns som högsta hönset i Svenska Spels styrelse. Någon av tuppkycklingarna som förut icke erlade TV-avgiften suktarde kanske efter något att bita i.
Jag tror inte Anders Borg jobbar utifrån något annat än vad som är praktiskt och taktiskt möjligt. Förnedring tillhör väl inte hans gren.

Anonym sa...

Man kan och har olika meningar om Svenskt Spel, det är en sak. Men jag fattar INTE hur ini humhum var motiv för och/eller orsak till att utnämna M. Winberg till ordförande finns. Herre jösses! Ett slumpmässigt val ur vilken telefonkatalog som helst [ex. 'W'] ger direkt oändligt mkt fler 'kompetenser' för slikt utnämnande.
Det bara måste finnas en dold agenda i detta. Vilken??
Mvh/TJ