torsdag 10 september 2009

Good Southern Manners


Det är allmänt bekant att personer från de amerikanska sydstaterna uppträder mycket mer vårdat än sina landsmän från nordstaterna. I södern månar man om sina ”Southern Manners”. Därför var det överraskande att ledamoten Joe Wilson från South Carolina trampade över när president Obama talade inför kongressen. I USA:s kongress kallar man inte presidenten eller någon av sina kollegor för lögnare ostraffat och det har Joe Wilson blivit påmind om. I Sveriges riksdag förhåller det sig annorlunda. Här finns ett antal socialdemokratiska ledamöter som regelbundet vräker ur sig liknande kommentarer. Till skillnad från republikanerna i USA verkar det bland Socialdemokraterna i riksdagen inte finnas några mer mogna ledamöter som kan erbjuda sina övertrampande kollegor lite fast handledning.

Om det skulle finnas något gott i hela den lätt pinsamma historia så skulle det väl vara att jag numer är i besittning av ett foto där jag poserar med en av världens numer mest beryktade kongressledamöter.

SvD DN Aftonbladet Expressen

5 kommentarer:

ProfessorPelotard sa...

Det är numera helt uppenbart att politlker och media lider av svårartad och progressiv amnesi, men om de hade lärt sig att söka på nätet så hade en del av de negativa konsekvenserna av minnesförlusten kunnat motverkas.

Det här var inte första gången en president häcklades i kongressen som det här videoklippet visar:

Reminder: Democrats Heckled and Booed Bush 43

Anonym sa...

"Good Swedish Manners"

Det här kan väl ändå inte vara ok GP. En organisation som kan misstas för att ha något med M-ideologi att göra kan väl ändå inte få värna integriteten ostraffat?! Kan vi inte få se på lite fast handledning från din sida och ett tydligt statement att nya M är och förblir FRA's och alla tänkbara datalagringsdirektivs starkaste förkämpe!

http://1984.se/

ProfessorPelotard sa...

Oj, oj!

Undrar om det fanns några "mer mogna ledamöter" som kunde erbjuda lille Hopey-Changer lite fast handledning efter hans övertramp (som han delade med de flesta demokratiska kongressladeamöter):

Front & Center... Guess Which Hopey-Changer Interrupted Bush's Speech in 2006?

Gail Watt sa...

Såg i en CNN klipp att din S.C. vän fick inbjudan från White House att diskutera vidare hans synpunkt i en ftf möte när han ringde för att be om ursäkt. Så ska det går till.

Anonym sa...

Är det bara ullstrumpor o. smygkomunister som kommenterar din blogg? Fast det är klart, retard o. sådana som sitter i fängelse kanske har all tid i världen?
Vissa människor vet hur man ska uppföra sig. De som inte har fått lära sig kan ju inte veta. Alltså, dålig uppfostran kan aldrig överbryggas med högljud retorik. Antingen har man det eller så har man det inte.