måndag 28 september 2009

Var finns bytet?

Det kommer många positiva besked från polisen om att man verkar vara på väg att nysta upp det stora värdedepårånet. En fråga som kommer att bli aktuell är vad som hänt med stöldbytet. Likaså blir det intressant att se hur de eventuella straffen blir. Om det visar sig att våra lagar är skrivna på ett sådant sett att bytet inte återfinns finns det att anledning för oss lagstiftare att se över saken. Vi kan inte ha en lagstiftning som möjliggör för grovt kriminella att avtjäna några år i fängelse för att därefter leva gott på stöldbytet.
SvD DN Aftonbladet Expressen

6 kommentarer:

Anonym sa...

de fixade syndabockar och på flygkunnighet de gått helt enkelt - blyffmakare i polisledningen för att ta bort uppmerksamhet om handlingshandikap och false flag aktioner. Ledningen är okuperad av NWO marionetter som gjorde allt att ge rånarna (nwo neokons aktörer att fly) samma "klantighet" som vid Palme o Lind mordet. Sv är NWO/bilderberg-rom klubben lydstat och här fixade de aktion att övertyga världen att övergå till papperslösa elektroniska chipp inopererade på slavbefolkning underhuden- Nazzist globalstat på G

Anonym sa...

http://www.nyapolitiken.biz/

läs i Firfox: corruptio.blogg.se

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article159444.ab
Polisarbete ledde till svininfluensan? 2009-09-26. Kan det vara möjligt att den här polischefen tillverkade HN1 viruset på en bondgård i Norge?Även filmproducenter/regissörer ljuger till svenska folket och skyddar polisledningen! 2009-09-26. Korruptionen i Sverige är total, inte ens filmproducenterna vågar eller vill berätta sanningen till svenska folket. Detta är ett bevis på hur rädda politikerna är i regeringen för att sanningen skall komma ut, och det faktum att regeringen till och med har makt över Sveriges filmproducenter. Skugg-regeringen styr mupparna som vi ser på TV och mupparna styr polisen, åklagarna, domstolarna och media. För att ha råd med att korrumpera allt och alla säljer regeringen vapen, tar emot heroinpengar, rånar Afrika, stödjer heroinproduktion, främjar konflikter och krig samt stjäl en stor del utav din lön.

Anonym sa...

Mupparna:http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00254/Mycket_bl_tt_254676w.jpg

Faster Sven sa...

Mupp var ordet, ja.
Jag tror minsann att vi har en anonym kommentator här, som har glömt att ta sina psykofarmaka.

Anonym sa...

Om det verkligen är som polisen påstår, så har de (alltså polisen) och i förlängningen alla vi som vill leva (någotsånär) laglydigt, haft tur. Vilka enastående klantiga rånare! Först genomföra en så spektakulär kupp, med så mycket planering och sedan stupa på att man använt en känd helikopterpilot, tillråga på allt känd vid flygföretaget där helikoptern stals. Det är ju praktiskt taget självmarkerande. T.o.m. jag inser att det första polisen gör är att gå igenom alla med helikoptercertifikat som har någon beröring med det aktuella flygföretaget. Däremot krävs inte sådär extrem flygskicklighet för att genomföra kuppen, jag själv sett en ambulanshelikopter landa på den mycket trånga planen framför Farsta brandstation.

Farsen med placeringen av polishelikoptrarna är ju direkt tragisk, inte bara genom att de inte kunde användas utan också genom att så många skattemiljoner stod oskyddade. Vi får väl vara glada över att rånarligan valde att inte fysiskt skada eller förstöra helikoptrarna. Dessutom skyller både ansvarigt stadsråd och berörda myndigheter på varandra på det mest tragikomiska vis. Stockholms polishelikoptrar ska naturligtvis stå på Bromma flygplats, där det finns en färdig säkerhetsorganisation. Om Luftfartsverket skulle motsätta sig det så får regeringen tala om för dem att de får tänka om!

Det här visar dessutom att polisen är felorganiserad. Som det nu är faller alltför mycket mellan stolarna i kompetenskonflikter (milt uttryckt) mellan polisdistrikten och Rikspolisstyrelsen. Rikspolischeferna de senaste åren har sällan uppvisat några betydande ledaregenskaper och länspolismästarna sitter i orubbat bo i sina småpåvedömen, desutom ofta i knäet på polisfacket. Stefan Strömberg, den förre rikspolischefen var kanske inte världens bäste ledare men hade i alla fall visioner för polisen. Naturligvis lyckades polisfacket manövrera ut Strömberg (http://www.dn.se/opinion/debatt/rikspolischefen-saknar-all-insikt-om-polisarbete-1.563789) tillsammans med småpåvarna och den visionslösa justitieministern ville inte ha något bråk om polisens organisation eller effektivitet och föll undan. Så tillsattes istället den pålitliga småpåven och tidigare länspolismästaren Bengt Svensson. Han kommer aldrig att föreslår några förändringar i polisens organisation eftersom allting är bra som det är.

Tänk att det ska vara så svårt att fatta att det som krävs är att reformen från 1965 måste fullföljas. Sverige är ett centralt (dvs. ett icke-federalt) styrt land och då krävs centralt organiserade myndigheter. I fallen Försäkringskassan och Skatteverket gjorde man, klokt nog, processen kort med de lokala kassorna och Skattemyndigheterna. Nu måste man gå vidare och ta steget fullt ut även när det gäller polisen. Slå ihop de 21 polisdistrikten och RPS till en enda myndighet! Det är vad som krävs, istället för att som vissa moderata tänkare tyvärr gör, flumma om en en ny, kommunal polis.