torsdag 3 september 2009

Klockringning!

Om mandatperioden vore ett 1500-meterslopp så vore vi nu framme vid klockringningen för sista varvet. Situationen är den att den rödgröna löparen har en knapp men tydlig ledning men loppet är på inga sätt avgjord. Nu gäller det för den orangea allianslöparen att inte låta avståndet till den rödgröna löparen bli särskilt mycket större genom kurvan och den bortre långsidan. I sista kurvan är det dags för den orangea att täppa till luckan för att slutligen inför publikens granskande ögon dra ifrån under upploppet och vinna med klar marginal.

Jag har som synes inte ändrat uppfattning om valrörelsens förlopp. Ju närmare valdagen vi kommer desto mer kommer regeringsalternativen att sättas i fokus. Det innebär att regeringen Reinfeldt kommer att ställas mot regeringsalternativet Sahlin. Jag tror att den granskningen mycket väl kan leda till att traditionella socialdemokratiska väljare överger sitt gamla parti och röstar på Moderaterna.

Nu gäller det för alla oss som vill fortsätta byggandet av ”Föregångslandet Sverige” att ligga i så att vi förtjänar väljarnas förtroende 19 september nästa år.

I senaste avsnittet av ”Den politiska talradion – dinledamot.se” samtalar vi med MUF:s ordförande Niklas Wykman om den nyss genomförda partistämman.

Passa också på att rösta på ”Den politiska talradion” i omröstningen om Svenska Podradiopriset. Du finner omröstningen här.

Expressen DN SvD

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr tror jag att du misstar dig på hur situationen ser ut (ellerkommer att se ut).

Jag tror tyvärr inte att regeringen Reinfeldt kommer att ställas mot regeringsalternativet Sahlin av den enkla anledningen att många av båda alliansernas väljare är rätt missnöjda med vad de har att komma med.

Tyvärr är risken stor för en avsevärd "missförtroendeförklaring" där väljarna antingen inte röstar eller väljer att rösta på andra alternativ än de partier som ingår i allianserna.

Det visar väl om inte annat resultatet av EU-valet senast.

Om inte allianserna inser att hotet inte kommer från den andra alliansen utan snarare ifrån bristen att lysssna på sina kärnväljare så kommer de att stå med långa näsor efter valet nästa år...

Anonym sa...

Bostadsområde efter bostadsområde förvandlas till rena krigszoner dit brandkår och ambulans och snart inte ens polisen vågar sig in. Om detta har Allians-regeringen inget alls att säga.

Man får väl säga "lycka till" inför valet 2010!

Anonym sa...

Om jag vore Alliansare skulle jag nog vara rätt nöjd med de mätningar som kommit på sistone eftersom de visar att Alliansen kan sitta kvar eftersom SD kommer in i riksdagen och då kan Reinfeldt sitta lugn i båten efter Sahlin och co inte kommer kunna fälla den nuvarande regeringen utan stöd från just SD. Regeringsformen är ju sådan utformad att man måste fälla den dåvarande regeringen i en misstroendomröstning med absolut majoritet.

/Dr Dexter

Anonym sa...

TT-telegrammet som nu sprids har ett flagrant sakfel. Man påstår att oppositionens ledning ökar med 4,4 procentenheter. Det Demoskop säger är att oppositionens ledning ökar 1/2 procentenhet TILL 4,4 procentenheter. En viss skillnad. Svenska tidningar borde bojkotta det slappa och tendentiösa TT!

Göran Pettersson sa...

Jag är inte nöjd med opinionsläget. Men jag tror som sagt att det kommer bli ändring ju närmare valet vi kommer.