måndag 5 oktober 2009

Dags att införa "motionsrätter"?

Just nu pågår den allmänna motionstiden i riksdagen. Jag har skrivit om det tidigare här på bloggen och jag kan konstatera att mitt inlägg från förra året http://dinledamot.blogspot.com/2008/10/riksdagen-motionerar.html tyvärr är lika giltigt i år, förutom delen om stegräkningstävlingen. Jag tycker det är glädjande att SvD uppmärksammar cirkusen och förhoppningsvis får en dylik granskning några av de värsta motionsmarodörerna att besinna sig. Personligen lekte jag med tanken att motionera om att riksdagen skulle införa motionsrätter på samma sätt som utsläppsrätter.

Det som stör mig mest med missbruket av motionsväsendet är att det skadar det skadar just detsamma. Jag anser det är viktigt att minoriteten presenterar förslag som kan debatteras i kammaren. Nu riskerar dessa förslag dränkas i motionsfloden.

I senaste avsnittet av ”Den politiska talradion – dinledamot.se” diskuterade vi bland annat riksdagsledamöternas motionerande med riksdagskandidaten Maria Arbahamsson. Du kan lyssna på programmet på nätet om du besöker sidan http://dinledamot.wordpress.com/2009/10/02/maria-abrahamsson-i-den-politiska-talradion/
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob på
Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Mike sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mike sa...

http://www.kickthemallout.com/

Den som behöver en politiker, lagbok,för att kunna skilja rätt från fel kan betrakta sig själv hjärntvättad.


CAMP FEMA NY DOKUMENTÄR

http://www.fulldls.com/torrent-movies-1937663.html

Krossa NWO.

Per Hagwall sa...

En annan idé är att lägga ett lagstiftningstak, motsvarande utgiftstaket. Föreslår man en ny lagstiftning måste man föreslå ett borttagande av en annan för att ge utrymme åt den nya.

Detta skall naturligtvis även gälla för propositioner. (Man kan också ha en kvot högre än ett, så att mängden lagar inte bara hindras från att öka utan faktiskt minskar)