söndag 8 december 2013

De rödgröna har blivit rödare!


Dagens Demoskopundersökning innehåller ett antal intressanta signaler. Stödet för Alliansen som det enda trovärdiga regeringsalternativet stärks genom ökningarna för såväl C, FP och KD. På den rödgröna sidan har S planat ut på historiskt låga 33%. Ännu viktigare är V:s ökning kombinerad med MP:s tillbakagång. Det rödgröna regeringsalternativet blir på detta sätt mycket rödare och öppnar för Allianspartierna att vinna över liberala och ickesocialistiska S- och MP-sympatisörer. Nu blir det nio månaders valspurt för att ge Sverige en Alliansregering med majoritet i riksdagen.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Då får ni nog sluta upp med er vanskötsel av försvaret. Enligt SCB har M förlorat ca 100000 röster till SD under en tidsperiod. Undrar hur många av dessa som är försvarsröster?

Anonym sa...

Peter Karlsson,

En av dessa 100 000 är jag.
Pettersson ska inte snacka om att andra blivit rödare. De nya moderaterna (nysocialisterna) är på väg att bli lika röda som VPK.

//Jonas

Anonym sa...

De rödgröna har blivit "rödare"... Ok, ok - vilken färg har M nu för tiden då? Vit som en måsskit kanske? Ingen färg men ändå alla. Är inte det som är den nya given a la Schlingman? Följ opinionen som en vindflöjel. Schlingman och Hood hade säkert rätt i att man inte vinner val på att satsa på försvaret men de missade en sak. Man kan förlora(r) val på att missköta försvaret. Du verkar vara i en fantasibubbla om du tror att de röster ni förlorat kan vinnas tillbaks. Folk föraktar er nymoderater för er vanskötsel av Sverige - Lag och ordning, Försvaret samt Invandringen - misslyckanden och monumental inkompetens. Snacka går ju men det finns ett facit, det finns en verklighet ni inte kommer ifrån. Nymoderaternas saga är all och ett parti utan kompass, utan något väljarna kännetecknar partiet med förutom då "allt till alla, inget för någon" så återstår bara en tynande tillvaro. Bohman - det var en hederlig karl med ryggrad - en Moderat men aldrig en nymoderat.

Anonym sa...

Nu har Alliansen verkligen tagit i... Denna nya skollag kommer att säkra rösterna från den svenska medelklassen. Jag har verkligen underskattat Alliansen ackumulerade intelligens... Hoppas du känner stolthet över detta förslag, Göran? Go Alliansen! Go!
http://cornucopia.cornubot.se/2013/12/barn-till-hogutbildade-foraldrar-ska-fa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+cornubot+%28Cornucopia%3F%29

Anonym sa...

Göran! Du som är nymoderat - kan du kommentera Skippers senaste? Nymoderaterna minskar Flottans numerär med 60% utan Riksdagens medgivande... Är det sant Göran? Om så är fallet - vad är din åsikt? Stödjer du detta? http://navyskipper.blogspot.se/2013/12/moderaterna-reducerar-marinens.html

Unknown sa...

Göran Pettersson, ärligt talat hur känns det att tillhöra ett parti vars försvarsminister är en marionett åt finansdepartementet? Hur länge tror du vi klarar att värna Sveriges gränser med 4 JAS-divisioner supportade av 2???? basbataljoner, 42 strv 122, 8 eldenheter rb97 HAWK, 5 Visbykorvetter utan lv-robotar, samt 5 ubåtar med brist på besättningar? Kollapsen är ett faktum. Den som är insatt i försvarsfrågorna har sett det för länge sedan. Vi vet även att det var regeringen Persson som påbörjade försvarsslakten, men det duger ej att skylla på det längre. Ni har haft snart 8 år på er att ta tag i saken, men icke. Personligen har jag full förståelse för att många borgerliga gräsrötter, i vanmakt börjar sympatisera med SD, det enda partiet som har en realistisk politik gällande FM. - Och Göran, sälla dig nu inte till de som konsekvent sågar SD i allt de företar sig, ty en försvarsröst på Alliansen såväl som De Rödgröna är en röst på den fortsatta utplåningen av FM. Tack för ordet.

Anonym sa...

Jag tycker att "den 6e mannen" summerar den nymoderata politiken på ett förtjänstfullt sätt - håll till godo - http://nyheter24.se/blogg/6mannen/2013/12/10/forsvar-fortroende-forakt/

Anonym sa...

Jag har gett upp hoppet om er efter den senaste nyheten att talmannen skall demonstrera med den autonoma vänstern. För oss företagare framstår Sverige som förlorat till fienden. Det är bara att packa ihop och flytta till ett land med klokare politiker. Tvi vale