söndag 1 november 2015

Bolunds politiska aktivism hotar pensionssystemet


Den miljöpolitiske finansmarknadsministern har hittills varit min favorit bland de miljöpartistiska ministrarna. Men nu trampar han över rejält. Med sitt utspel om AP-fonderna i dagens SvD offrar han pensionssystemets buffert på det miljöpolitiska altaret. Istället för att AP-fondernas placeringar ska göras utgående från vad som bäst främjar syftet med fonderna d.v.s. vara en buffert i pensionssystemet pläderar han för att fondernas placeringar ska politiseras.

3 kommentarer:

Sommarfararen sa...

Vad klagar du för? Du har ju, tillsammans med de än nyare moderaterna, släppt fram det här gänget. Sen är det så här - det absolut största hotet mot pensionerna och svensk ekonomi, mot Sverige, är massimmigrationen. Gränsen har fallit. Du ser det inte så tydligt i opinionsundersökningarna än men ni är rökta i nästa val.

Anonym sa...

Vet inte riktigt vad du menar, Finansmarknadsministern är ju tydlig: "Jag vet att det funnits oro för politisk styrning, men det finns inga sådana ambitioner. Vad vi vill ha är en tydligare struktur och en mer oberoende granskning av pensionerna"

Anonym sa...

Då är det ju tur att det kommer 2.000 nya pensionsräddare till Sverige varje dag och vi sänder en tacksamhetens tanke till den forne store ledaren Reinfeldt...