fredag 31 juli 2009

Hur påverkar Internet politiken

DN har idag en intressant artikel om hur Internet kommer att påverka våra liv. Tidigare i veckan spelade jag in ett radioprogram med bloggaren m.m. Christian Rudolf där vi samtalade om hur Internet påverkar politiken. Därför var det roligt att läsa att DN:s artikel som berör flera av de frågor som vi tar upp i programmet. Vad innebär de sociala medierna för dagens och morgondagens politiker.

DN

Du startar radioprogrammet genom att trycka på playknappen på spelaren här under. Programmet startar efter cirka 30 sekunder. Spelaren spelar det senaste avsnittet. Äldre avsnitt av programmet finner du på sidan http://dinledamot.wordpress.com__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob på
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Nedslag sa...

Hej.

Det var ett tag sedan. Ser att du har ett symmetriskt intresse för internet. Trots att hot och möjligheter och framsteg är assymetriska. ;)

Kevin Kelly Out of Control är en bra bok hans hemsida likaså.

Du är ju mycket för föreläsningar och podradio så nu tänkte jag utbilda dog och dina hangarounds i open government innovation OGI med underrubriken "Transparens as a Virtue". The keynotes adress David Weinberger.

I föreläsningen från 22/23 07 09 tas b.la upp hur experter m.fl faktiskt förhindrar flytande och radikal transparens. Vilket inte är bra för s.k distriubuted knowledge, crowdsourcing.

Expert och ovanifråntänket försvårar tom förhindrar medborgarperspektivet att kunna påverka sin och andras ansvarsetik inom information/kommunikation i realtid.

Det som kallas informationaccountability +governanceaccountability "citizen privacy" 2.0 lagstiftningen m.m

https://admin.adobe.acrobat.com/_a295153/p20069354/

Här är hemsidan. Open Government Innovation. vet inet om länkarna är klickbara annars klistra in adressen.

http://www.opengovinnovations.com/

Fortsatt trevlig sommar.

Lycka till och mycket nöje.
Tindra-Annette
www.twitter.com/tindra66

Jens O sa...

Håller med Tindra66. Det är skillnad på vad som sägs, när man säger att ytrandefriheten och demokratin skall skyddas. Lagar regler och förorningar i vardande säger något helt annat, de riskerar att tysta opinionen och den offentliga medborgardebatten.

Hur få medborgare att våga yttra sig offentligt, när det samtidigt försökes att tysta ned detsamma med drakoniska lagar och lagskrivningar? Om inte med vilja så dock till deras konsekvens.

Det är lagskrivningar- propåer, vilka riskerar tvåvägskommunikationen mellan personer, personer det offentliga- att göra sin röst hörd. Det finns en vilja, att återvända till den föråldrade envägskommunikationen- megafonpolitiken och retoriken.