lördag 3 juli 2010

Stupstockspartiet greppar efter halmstrån

Socialdemokraterna greppar nu efter ett halmstrå att för att rädda sin valkampanj. Man försöker nu utmåla Mona Sahlin som offer för en hatkampanj. Låt mig var tydlig med att jag avskyr när personer oavsett partifärg skickar falska meddelanden. Men samtidigt kan jag tycka att den incidenten överdrivits av Socialdemokraterna. Mona Sahlin kandiderar till posten som statsminister. Då är det helt legitimt att hon värderas utgående från den postens krav. Det är mycket tydligt att en stor majoritet av svenska folket är av uppfattningen att Fredrik Reinfeldt är mer lämpad att vara statsminister än vad Mona Sahlin är. Det är inte för att Mona Sahlin är okänd eller oprövad. Få personer i Sverige är mer kända eller har haft fler tillfällen att visa sin förmåga som minister än Mona Sahlin. Minns ni vad hon åstadkom som arbetsmarknadsminister, integrationsminister, miljöminister eller vice statsminister? Gissningsvis inte, det är det som är Mona Sahlins problem. Hon har haft möjligheten att visa sin förmåga men resultaten är klena.

Socialdemokraterna har under mandatperioden ägnat sig åt organiserad svartmålning av regeringens politik och agerande. Ett parti som anstår sig att jämföra tidsgränserna i sjukförsäkringen med stupstocken har inte särskilt mycket trovärdighet när det klagar på tonläget.

Från Wikipedia
"Stupstocken var en stock med urgröpning i mitten för halsen. Den var så låg att de som skulle halshuggas fick lägga sig ned. Själva avrättningen skedde med en speciell yxa, bila. Adelsmän kunde ibland få välja att halshuggas med svärd.
Kyrka och rättsväsende kunde döma den skyldige till att tillbringa godtyckligt antal dagar i stupstock för sin gärning. Stupstocken var förr oftast placerad framför kyrkorna eller torg. Den var oftast utformad med separata platser för händerna. Dessa låstes i läge av en överliggande bräda som låstes fast. Den skyldige kunde inte värja sig för folkets vrede utan kunde bli slagen, bespottad och kallad vid öknamn."

DN SvD DN Aftonbladet Expressen

1 kommentar:

Unknown sa...

Brassarnas superstjärnor var fullständigt magnifika i sina slängningar - s.k. "diving" - i närkampssituationerna mot holländarna.
Men vad hjälpte väl det?
De blev ändå utslagna ur VM...