fredag 8 oktober 2010

Utskottsflytt

Moderaternas nomineringar inför tisdagens val till utskotten är klara. För egen del innebär det att jag flyttar. Flytten är dock inte särskilt dramatisk, jag flyttar från stol nummer 5 i finansutskottet till stol nummer 3. Jag byter dock "andrautskott" det vill säga det utskott i vilket jag är ersättare. Det blir en flytt från näringsutskottet till socialförsäkringsutskottet. Kopplingen finans - socialförsäkring är logisk och det ska bli spännande att på lite närmare håll följa det viktiga arbetet med att utveckla socialförsäkringsområdet.

Kampen om utskottsplatserna har hårdnat. Moderaterna fick totalt två färre utskottsplatser nu än efter valet 2006. Samtidigt har antalet moderata riksdagsledamöter ökat från 97 till 107. Att vara kvar i finansutskottet var mitt förstahandsval och jag är mycket nöjd att det önskemålet uppfylldes. Att den moderata finansutskottsgruppen dessutom förstärkts med två civilekonomer ifrån Stockholms Handelshögskolan och en fil lic i nationalekonomi gör inte saken sämre.

På tisdag kommer Anders Borg med regeringens budgetproposition till riksdagen och därmed börjar en spännande höst för det nya finansutskottet.

5 kommentarer:

Nils Matsson, moderat sa...

Lysande, Göran!

Anonym sa...

Blir säkert bra. Hade dock hoppats att Din självvalda "karantän" skulle ha löpt ut och att vi därför skulle få sett Dig i Förvarsutskottet.

Fast det är klart, det hade varit roligare att vara moderat där med en Röd-Grön regering.... ;-)

Paul Lindquist sa...

Rätt man på rätt plats

Göran Pettersson sa...

Till Anonym:
Jag får väl ta mig ut ur "karantänen" på något annat sätt än genom utskottsarbete.
Till Paul och Nils:
Tack

Anonym sa...

@GP 08.58

Lysande ! Kanske genom lite mer försvars - och säkerhetspolitiska inlägg på denna blogg ?