söndag 7 oktober 2012

Hur hantera Putin

Rysslandskännaren Stefan Hedlund resonerar på dagensBrännpunkt runt utvecklingen i Ryssland. Han landar i att den militära upprustningen i Ryssland i första hand inte är driven av expansionistiska skäl utan till stor del är ägnad att stärka Putins ställning i Ryssland. I somras framförde jag och riksdagspraktikanten Yuliya Barsukova liknade tankar i en brännpunktartikel. Den svåra frågan är hur vi ska förhålla oss till utvecklingen i Ryssland. Jag anser att det är viktigt att vi på många fronter arbetar för att utvecklingen i Ryssland vänds och börjar gå i demokratisk riktning. Samtidigt måste vi och andra stater i Europa förhålla sig till den ryska militära upprustningen. Här kommer försvarsberedningen att ha en utmanande uppgift att lösa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske har du och Hedlund rätt. Kanske har ni fel.
Ska vi ta det säkra före det osäkra och rusta vårt försvar till anständig nivå eller skall vi göra som hittills, hoppas och i värsta fall riskera att ha fel?

//Jonas75

Göran Pettersson sa...

Jag anser att vi liksom flera europeiska länder måste ta tag i våra försvar. Det rör sig inte bara om mer resurser utan även om att höja produktiviteten. Pål Jonson skrev begåvat om frågan i Fri Värld Magasin på sidan http://www.frivarld.se/magasin/pal-jonson-ekvationen-gar-inte-ihop-for-europas-forsvarspolitik/