torsdag 27 maj 2010

Det rödgröna experimentet allt rödare

I veckan rapporterades det om att det rödgröna regeringsalternativet avsåg att förflytta svensk utrikespolitik ett rejält steg åt vänster. Idag kan vi ta del av Novus senaste opinionsundersökning som visar att vänsterpartiets relativ storlek i den rödgröna koalitionen ökar. Det rödgröna regeringsexperimentet blir allt rödare. Det är viktigt att komma ihåg att Socialdemokraterna denna gång inte går till val på att bilda en socialdemokratisk enpartiregering. Det börjar bli dags för de kvarvarande socialdemokratiska sympatisörerna att sätta sig in i vad detta innebär. Med nuvarande opinionssiffror så skulle en rödgrön regering troligen bestå av 14 socialdemokrater, 4 miljöpartister och 3 vänsterpartister. Jag märker när jag talar med mina socialdemokratiska vänner att detta inte är någon man uppskattar. För den som önskar ett snabbt slut på det rödgröna experimentet gäller det att rösta rätt den 19 september.
Expressen

3 kommentarer:

Sven Tycker sa...

Ja, men hellre det än 14 moderater, 3 folkpartiklar, 2 överlevande centerpartister och 2 pastorer från kristdemokraterna.

Krassman sa...

@Göran Pettersson
Ha ha ha, du är rolig du. Att försöka "skrämma" Socialdemokratiska sympatisörer med kommunistkortet är inte någon framgångs strategi som din Schlingmann tagit fram inte.

Ett likande scenario skulle ju vara att vi bad våra främsta företrädare att tala om för Moderata sympatisörer om att det parti som man tycker minst om i Sverige har ett reellt inflytande över den borgerliga politiken, nämligen KD.

Sedan så ger jag faktiskt inte så mycket för dina spelteorier när det gäller statsråd men naturligtvis gläds jag över att vi från den rödgröna oppositionen ökar vårt försprång till er i den borgerliga kadern.

Ha nu en bra dag......

Göran Pettersson sa...

Till Sven:
Jag tror nog att KD kommer fortsätta med några av dem som är ministrar idag, mig veterligt är ingen av dem pastorer.

Till Krassman:
Givetvis blir inte du rädd för att vänstern får för stort inflytande över den rödgröna politiken. Men lyssna på lite mer moderata krafter inom ditt parti så kommer du att finna att alla inte är lika lyckliga.
Utspelet om kravet på att USA ska lämna Sydkorea i sticket tror jag inte möts av något jubel bland de mer sansade Socialdemokraterna.
På bruksorterna prisas inte ert samarbete med Miljöpartiet.
Slutligen när det gäller fördelning av statsrådsposter så utgick jag ifrån att de skulle fördelas proportionellt utifrån valresultat. Vilken metod tror du kommer att användas?