fredag 28 maj 2010

Mer ljus på MP och MW

För några dagar sedan satt ledande Miljöpartister och gladde sig åt ökningen i arbetslösheten, jag tycker att det är tragiskt . Igår gick 36-åriga Maria Wetterstrand omkring i riksdagen med likadana gymnastikskor som schlagersångerskan Anna Bergendahl. Miljöpartiet i allmänhet och Maria Wetterstrand i synnerhet börjar kanske visa sitt rätta jag. Jag undrar när media börjar syna de MP och MW i sömmarna. Det vore olyckligt för Sverige om vi i dessa ovissa tider fick en regering med ledande företrädare som satte popularitet och personlig framtoning främst och Sverige och dess invånare fick komma i andra hand.

För egen del tillbringade jag kvällen på en politisk debatt i Stockholms Moské vid Medborgarplatsen i Stockholm. Även här visade Miljöpartiet upp en inte alltför positiv sida. I starka ordalag försökte man misstänkliggöra Alliansregering. Miljöpartiets representant försökte också misstänkliggöra svensk media och hävdade att detta berodde på vem som äger den. Jag kontrade med att vi i Sverige har mycket oberoende journalister. Jag berättade också att journalistkåren dock inte är ett tvärsnitt av befolkningen åsiktsmässigt, Miljöpartiet är kraftigt överrepresenterat. Det gladde mig att många av åhörarna nickade instämmande när jag talade om Moderaternas syn på vårt land och dess utveckling. Det blev tre spännande timmar i moskén med mycket tankeväckande och intellektuellt utmanande frågeställningar.

Dagens opinionssiffror från Synovate visar att det kanske håller på att ske ett vindskifte. Särskilt intressant är det att Alliansen går framåt bland unga väljare. En annan intressant observation är att de rödgröna går bakåt under en period då deras politiska förslag konkretiserats och fått stort utrymme i media. Det lovar gott inför valrörelsen.

Expressen SvD DN

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lite småbarnsligt att jämföra MW med en 18 årig sångerska genom att titta på skorna.

Vad vill du säga med det ?

Att 36 åriga Wetterstrand beter sig som en 18 åring ?

När det gäller journalisterna så är folkpartister och moderater i majoritet när det gäller journalism som sysslar med samhälle och ekonomi.

Sedan i det stora hela om journalistkåren är miljöpartister men de ängnar dagarna åt rapportering av sport och andra icke politik inriktade områden har mindre betydelse.

Så det du säger är inte riktigt hela sanningen.

http://www.dn.se/debatt/moderaterna-storsta-partiet-bland-samhallsjournalisterna-1.501065

Göran Pettersson sa...

Till Essbeck:
När det gäller kommentaren om skorna så var den allvarligt menad. Varför utsätts inte Maria Wetterstrand för samma granskning som Lars Lejonborg gjorde när det gäller styling.

När det gäller kommentaren om journalisternas personliga politiska preferenser så framfördes den för att balansera ett uttalande av en miljöpartist som framförde att tidningarna skriver utgående från vem som är ägare. Han hänvisade särskilt till TV 4 och DN. Jag framförde att jag tyckte att vi hade en bra och oberoende journalistkår.

Leif Ekstedt sa...

Hörde och såg på TV-debatt mellan Maria W och Jan B.
Hennes tidigare utstrålning har hamnat i vänster´varv med anknytning till hybris.
Som Du säger man behöver inte enbart titta på dojorna utan snarare vad hon säger. Det är faktiskt bra att S,MP och Vänstern jobbar ihop. I nuläget jobbar de i praktiken för Alliansen.

Ulrika Falk sa...

Är, precis som Essbeck, förvånad över att du ens tar upp vilka skor som Wetterstrand har på sig. Småbarnsligt? Ja. Lågt? Mmm. Tycker du att det var fel att Leijonborg granskades för sin styling borde du väl inte göra samma sak?

"Att visa sitt rätta jag" skriver du om MW och jag kan inte undgå att slås av tanken på ditt partis egna klädregler - inga slipsar eller pärlhalsband. Varför finns dom? För att ni INTE ska visa erat rätta jag?

F ö vore det skönt att slippa såna här inlägg. Det finns sannerligen en och annan viktig politisk fråga att fokusera på istället för om folk har högklackat eller gympadojor. Eller hur?

Göran Pettersson sa...

Till Ulrika:
Jag tycker inte att politikers klädsel är den viktigaste frågan inför valet. Jag skrev dock om Maria Wetterstrands klädflört med ungdomsväljarna för att jag tycker att den visar på en medveten eller omedveten partiskhet hos media. Leijonborgs klädsel och Schlingmanns klädregler kommenterades och kritiserades men när det gäller Maria Wetterstrand verkar det råda en annan standard.