tisdag 3 augusti 2010

Satsa på valrörelsen

Semestersäsongen går emot sitt slut och nu kommer opinionsundersökningarna inför valet i en allt stridare ström. Läget synes vara riktigt jämnt mellan blocken. Det blir väl också det ända som kan uttydas av undersökningarna. Dessutom är det nog större osäkerhet i resultaten så här i semestertider då bortfallet både blir större och möjligen också mer snedvridet. Hur som helst så visar den senaste mätningen från United Minds att inget av blocken skulle få majoritet i riksdagen. Aftonbladet ägnar sig åt att spekulera i vad som skulle hända då. Jag ser dock en mycket attraktivare möjlighet, att arbeta för ett annat valresultat. Om Alliansen ökar sitt väljarstöd med 4,2 procentenheter så får man absolut majoritet. Jag tycker inte att det vore omöjligt att Alliansen skulle kunna lyckas med det.
Aftonbladet SvD DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst kan det gå att få 4%+ till.
Jag tycker dock att samtliga partier skall sluta bry sig så mycket om andra partier och istället berätta vad ni själva vill och står för.
Det är nästan så man tycker att årets val kan bli det sämsta någonsin när det gäller att förklara sin egen politik i respektive parti. Alla pratar om nån annan.

Anonym sa...

Jag har alltid varit Moderat men börjar mer o mer bli allvarligt orolig över massinvandringen från främst Afrika och Mellanöstern.

Det här håller helt enkelt inte längre.

För någon vecka sedan gick att läsa att Volvo inte kan hitta kvalificerade ingengörer i Sverige utan måste söka sig utomlands.

Kostnaderna för massinvandringen är ca 300 miljarder på år även om INGEN etablerad politiker vill erkänna det.

Det talas hela tiden om satsningar och åter satsningar som inte leder någonvart.

Frågan är - vad ska alla dessa människor göra?
Sverige, om vi ska ha kvar vår position bland övriga västländer (där vi halkat ner) är i stort behov av högutbildade människor, inte analfabeter från Afrika och Mellanöstern.
Då blir Sverige ett låglöneland men till skillnad från tex Kina tillåts i Sverige inga större löeskillnader mellan grupper så det kommer innebära att ersättningarna även på kvalificerad arbetskraft sänks och att dessa människor istället söker sig utomlands där lönerna är högre och skatterna lägre.
Kvar blir dom lågutbildade.

Jag håller med om att vi måste stärka integrationsarbetet men för att klara det måste invandringen minska kraftigt annars måste till slut hela svenska folket ägna sig åt integrationsarbete.
Till att börja med MÅSTE anhöriginvandringen totalt upphöra.

Det blir mer och mer så kallade utanförskapsområden och i princip alla dessa utanförskapsområden består till största delen av invandrare främst från Afrika och Mellanöstern med muslimsk tillhörighet.

Jag anser mig inte vara rasist, jag är tillsammans med en kvinna från ett icke europeiskt land, men jag vill helt enkelt inte se sjuåriga småtjejer springa runt i slöja, jag vill att mina barn ska få sjunga nationalsången på skolavslutningen och jag vill att mina barn ska få simundervisning tillsammans, både killar och tjejer.
Jag vill helt inte höra talas om någon som får ersättning för att han vägrat ta en kvinnlig chef i hand och sen hänvisa till sin religon.

Skulle jag mot förmodan vilja uppleva muslimsk religon i det dagliga livet åker jag som turist till ett muslimskt land.

Jag är stolt över svensk kultur och dom värderingar som býggde vårt land och tittar man på den invandring som skedde på 50-60-70 talet då många finnar, jugoslaver, greker och även turkar kom så tror jag även dom flesta av dossa är stolta över att tillhöra Sverige.

Då svalde industrin dom flesta av dessa människor och dom hade kvalifikationer som motsvarade arbetsuppgifterna.
Idag ser arbetsmarknande totalt annorlunda ut, det finns inga jobb för dom flesta som kommer har inte, eller kan skaffa sig, den utbildning som krävs.

Och detta prat om papperlösa, ensamkommande barn med mera med mera.
Förstår inte svenska politiker att dessa människor kastar sina papper och ljuger om deras bakgrund.
Gå in och googla lite på arabiska och ni kommer finna ett nära på oräkneligt antal sidor med instruktioner till vilket land det är lattast att få uppehållstillstånd (dom flesta håller Sverige som nummer ett) och hur man gör.
Det finns även utförliga instruktioner på hur resten av släkten senare ska få komma hit, en släkt som oftast är totalt försvunnen men som genom ett trollslag plötligt dyker upp då UT är klart.

I Norge gjordes tandprov på ensamkommande barn och det visade sig att 9 av 10 va över 20 år, en inte helt hundraprocentig metod men man kan anta att dom flesta ljuger om sin ålder.

Jag har ett välbetalt jobb och tillhör väl den så kallade övre medelklassen och mer eller mindre alla av mina vänner och arbetskamrater har exakt samma åsikter som mig i den här frågan men ytterst få kommer rösta på SD - än så länge.

Anonym sa...

Antagligen kommer även de Röd-Gröna att kämpa för 4-5% ökat stöd så helt lätt blir det nog inte, om man inte gör samma tankevurpa som Gudrun och tror att väljarna skall nog räcka till för alla...

Oavsett felmarginaler tycker jag att "SD + Övriga" (största del PP)som i dag utgör 6,5+2,5%=9% och i viss mån MP's framgång borde fungera som en brutal väckarklocka för vissa politiker. Här finns ju bevisligen en potential men frågan är om ett endimensionellt tänkande med mantrat att förtroendet för Fredrik vs. Mona avgör, är framtidens melodi?