torsdag 1 maj 2014

Tunnelbanebutler och innovationskatapulten får sällskap

Firma Jämtin & Löfven verkar kunna producera idéer i samma takt som uppfinnaren i Lorry. Det senaste utspelet som görs på självaste första maj är att SBAB ska tillföras 3 miljarder i eget kapital för att ägna sig åt politiskt styrd utlåning till bostadsbyggnadsprojekt. Spåren av politiskt motiverad utlåning förskräcker jag säger bara Freddie Mac och Fannie May. Det är tydligt att åtta år i opposition har dränerat socialdemokratin på kompetens inom finaspolitiken och att man lämnat över till PR- och kommunikationsfolket.
Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sluta. Landet är nu oförsvarat, går 10 miljoner back varje dag och summan accelererar. Vi har fler arbetslösa än på decennier, fler analfabeter nästan bara jämförbart med när den 6 åriga skolan infördes. Kriminaliteten och antalet skottlossningar har aldrig varit högre. Sluta gnäll på dessa förslag som sedan länge är begravda av verkligheten.
Faktum är att Alliansregeringen egentligen bara fortsatt att administrera förfallet.
För övrigt bör ni "senatorer" på Helgeandsholmen vara medvetna om att ni alla har ett synnerligt lågt förtroende, oavsett vilken politisk färg ni har. Det är det grundläggande problemet i svensk politik.
Kolla filmen Godheten.

Göran Pettersson sa...

Dina uppgifter stämmer dåligt med verkligheten, staten hade ett överskott första kvartalet och såväl handels- som bytesbalansen är positiv. http://www.esv.se/2/Press/Nyheter-och-pressmeddelanden/2014/Overskott-i-statens-budget-for-forsta-kvartalet/ När det gäller förtroendet för de förtroendevalda är det i Sverige högt i en internationell jämförelse. För övrigt har vi inga senatorer. Godmiddag! over and out