fredag 12 november 2010

Omvända förväntningar

När Göran Persson valdes till partiledarledare förgicks det av en långdragen process. Några ledande kandidater föll ifrån av olika skäl. Slutligen började det talas om att finansministern Göran Persson skulle vara tänkbar. För egen del hävdade han ihärdigt att han inte var aktuell som statsminister. Det var många som var mycket tveksamma till att Göran Persson hade förmåga att ikläda sig rollen som partiledare och statsminister. Göran Persson kom att visa att han hade vad som krävdes.

Nu talar många inom Socialdemokraterna för Margot Wallström. Även hon har uthålligt svarat att hon inte är aktuell. Jag tror att det finns en stor skillnad mellan läget nu och läget då Göran Persson valdes. En stor majoritet tror att Margot Wallström kommer bli en förträfflig partiledare och senare partiledare. På samma sätt som Göran Persson var underskattad tror jag Margot Wallström är kraftigt överskattad.

Säkraste sättet att göra männsikor besvikna är att blåsa upp förväntningarna. Jag tror att Margot Wallström har drabbats av extremt uppblåsta förväntningar, är det insikten om detta som gör att hon tvekar till att ta jobbet.
DN TV4

3 kommentarer:

brodeur sa...

Varför skulle hon byta ner sig från ett 200 000 i månaden med låg skatt till ett käbbelparti i opposition.

Göran Pettersson sa...

Jag tror inte att privatekonomiska överväganden kommer att vara avgörande.

Anonym sa...

GP !

Enig.

Wallström är tillräckligt smart för att inte låta den gloria som satts på hennes huvud halka på sned för ett marginaliserat sosse-parti på dekis.

"Rörelsen" kommer inte lyckas övertyga henne.

Jag satsar mina pengar på Bodström trots sina divalater ändå upplevs som en frisk fläkt bland övriga "betong-sossar".