lördag 19 april 2014

Löfven kopierar HollandeVi ser ut att gå emot ett riksdagsval som kommer att utgöra ett viktigt vägval för Sverige. Socialdemokraterna med sina stödpartier V och MP förespråkar ett skifte i den ekonomiska politiken från den framgångsrika utbudspolitik som alliansregeringen fört över till en populistisk skattepolitik liknande den som fick Hollande vald till president i Frankrike. Höjda marginalskatter för de som tjänar över 60 000/månad marknadsförs med klatschiga klasskampsinspirerade slogans.  Bortblåst är all ekonomisk teori och rekommendationerna från finanspolitiska rådet. Att vinna valet är överordnat.  Sveriges långsiktiga ekonomiska utveckling kommer i andra hand. Vi upplever nu en socialdemokrati liknande den som via valrörelsen 1988 bäddade för 90-tals krisen.  Inför valrörelsen 1988 rådde inte Kjell Olof Feldt på en valfebrig socialdemokrati, nu verkar Magdalena Andersson inte ens försöka att hejda Stefan Löfvens sväng över till en valrörelsedriven ekonomisk politik.  Tragisk.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Göran,

1988 var Palme död...
Jag avskyr socialism och skatteiver, det är det värsta jag vet.
Efter 8 år borgligt styra betalar jag fortfarande 58% i marginalskatt och Jag har absolut ingen astronomisk lön.
På något vis blir det ärligare när en sosse blajar på om skattehöjningar för de "rika", det ligger ju i deras själ.
Men när moderaterna efter 8 år inte gjort något åt värnskatten och sedan försöker skrämmas med sossarnas skattepolitik, som vi alla känner till så blir det unket.
Dessutom, jag kommer inte rösta på alliansen förens ni byter ut alla nymoderater som efter 8 år fortsatt slakten på försvaret, nästan det ända politikerområdet jag är stolt att betala skatt till!
Om Löven höjer min inkomstskatt och öronmärker pengarna till försvaret så ska jag betala med glädje.
Odenberg avgick när ni skulle ta pengar från en anorektisk försvarsbudget för att finansiera jobbskatteavdraget. Känns det bra nu?
För att försvara landet oh dess medborgare finns det inga pengar men att SIDA jobbar tvåskift november-december för att hinna göra utbetalningar på innevarande budget, det är ok i nymoderaternas Sverige.

//Jonas75

Anonym sa...

Göran, du bloggar gärna om ekonomi och ekonomisk politik; vilken akademisk bakgrund inom området ekonomi har du själv som utgångspunkt för dina synpunkter?

Göran Pettersson sa...

Tack Jonas för påpekandet av mitt slarv, jag har rättat till det nu.
Utbudspolitiken har lett till ökat antal arbetade timmar och därigenom ökade resurser varav en del nu satsas på försvaret. En stabil och växande ekoomi är grunden även för försvaret. Det är därför centralt att Alliansen får fortsätta att regera.

Anonym sa...

Göran - den nymoderata propaganda om försvaret är lögnaktig och ohederlig. Det är mycket lätt att bevisa för den som är insatt I detaljerna. Alliansen kommer inte att få fortsätta att regera pga av att man förbrukat alltför manga kärnväljares förtroende. Varje individ får också tänka sig för innan man hoppar på den nymoderata lögnaktiga propagandamaskinen - den individ som ljuger får sedan finna sig I att vara politiskt förbrukad för all framtid.