söndag 10 maj 2009

Klokt beslut från moderatkvinnorna

Jag brukar ofta ha svårt med utspel som kommer från styrelsen för moderatkvinnorna. Därför blev jag glatt överraskad när jag läste ingressen till artikeln om att det explicita förbudet för ensamstående kvinnor att inseminera föreslogs tas bort. Jag tycker att det är lite egendomligt att ensamstående har rätt att adoptera men inte inseminera. Det enda kravet borde väl vara att personen bedöms kunna ta hand om barnet. Men det visade sig vid närmare läsning av artikeln att jag tydligen är i otakt med styrelsen för moderatkvinnorna även denna gång. Motionen som hade fått kvinnostämmans bifall hade inte stötts av styrelsen för moderatkvinnorna. Hur som helst så tycker jag att stämman tog rätt beslut. Frågan lär väl inom en inte allt för avlägsen framtid komma till riksdagsgruppen.

Jag var ju en av det dryga dussinet moderata riksdagsledamöter som röstade för att man inte skulle införa ett könsneutralt äktenskap. Skälet till det ställningstagandet var att jag anser att vi gör en sammanblandning av det civilrättsliga och det religiösa. Det rimliga enligt min uppfattning var att införa en samlevnadslagstiftning som reglerade det legala. Myndighetsutövningen ska enligt min uppfattning skötas av staten emedan kyrkan fri från inblandning av staten svarade för det religiösa. Riksdagsmajoriteten ville dock annat och röstade igenom en lag som ändrar definitionen av begreppet äktenskap och enligt min uppfattning blandar ihop staten och kyrkan. Allt med motivet att alla ska få ha sitt ”event” i kyrkan.

SvD

12 kommentarer:

Anonym sa...

Det får inte bli så (eller det kanske redan är...) så att alla som har en annan uppfattning än tex RFSL omedelbart kallas homofober. Det kanske M-kvinnorna var rädda för. Det är märkligt att bara KD vågar stå för en annan åsikt.

John Olsson sa...

Barn borde ha rätt till att ha både en pappa och en mamma, något som själviska feminster inte kan eller vill förstå. Men det kommer en dag då dessa pappa-lösa barn börjar ställa obehagliga frågor till sin mamma.

Someone sa...

Ensamstående ska inte ha rätt till adoption eller insemination.

Barn ska ha tillgång till både manliga och kvinnliga förebilder.

Och det är hos ensamstående mammor barn råkar mest illa ut, samt när de skaffat nya partners.


I Sverige ska barnen komma först, inte feminister.

Göran Pettersson sa...

Det är lätt att säga att barn ska ha rätt till både en mamma och en pappa. Men vilka blir konsekvenserna i förlängningen av den rätten? Ska föräldrar vara förbjudna i lag att separera? Ska sex utanför äktenskapet förbjudas? Jag anser att lagstiftningen både ska vara normerande och anpassad till samhället. Idag växer väldigt många barn upp med en ensamstående förälder, att just när det gäller insemination göra ett undantag för ensamstående finner jag vara fel. Däremot ska personen vara lämplig att bli förälder, ett krav som samhället inte ställer när barnalstrandet sker på naturens sätt.

Anna sa...

Haller med Goran. Lagstiftning maste vara anpassad till den verklighet som existerar, inte till nagra idealbilder som sallan aterfinns IRL (i riktiga livet).

"Barn har ratt till en mamma och en pappa", jamen da sa. Forbjud skilsmassor, infor tvangsabort for alla som blir singel-gravida, lat polisen bevaka fader som smiter fran sina barn... Vill vi ha det sa?

Herregud, barn vaxer upp i alla mojliga konstellationer, i adoptivhem, fosterhem, med mormor, med en mor, med tva fader, i varannan-vecka-losningar osv. Varfor skulle det vara sa himla elandigt att vaxa upp med en mor som onskat en sa mycket att hon till och med varit beredd att ga igenom den enorma inseminationsprocessen, betala for det, och sedan ta hela det praktiska och ekonomiska ansvaret?? Sannolikt ar hon mer genomtankt och forberedd an de flesta par som blir foraldrar.

John Olsson sa...

Om man nu tar konsekvenserna av att alla ska ha rätt göra som man vill med sin kropp, varför är då prostitution undantagen detta personliga val?

Johan sa...

Det är ju helt absurt att använda argumentet att föräldrar kan ju ändå separera så det håller inte att barn har rätt till två föräldrar.

Vi kan kanske inte påverka föräldrar att hålla ihop men vi kan välja att ge barn en bra eller dålig start.

Men den stora svagheten med det här beslutet är att konsekvenserna för samhället inte går att överblicka. Hur kommer de män som inte kan skaffa egna barn reagera? det biologiska behovet att föröka sig är starkt.

Det är alltid svårt att förutse vad som hände i ett stort komplext system, som samhället, om man ändrar en väsentlig kugge, men att något händer kan vi vara säkra på. Därför bör man vara försiktig.

Someone sa...

"Ska föräldrar vara förbjudna i lag att separera?"

Istället för att låta par separera bara för att den andra inte gillar den enes strumpor, så ska man tvinga dessa par till en 'betänketid' på cirkus 6 månader där de går till familjerådgivare osv och försöker att laga relationen, eller att få dem att skiljar som vänner.

Detta om de har barn förståss.
Oh själklart ska det vara annorlunda ifall det ligger våld bakom seperationen.


Tycker det är farligt att du säger att man ska normalisera, istället för att fixxa till problemet vill du göra det till det normala?

Finns många narkomaner i sverige, ska vi göra det normalt och lagligt för att få slut på problemen?


Barn tar skada av att inte ha både en mamma och en pappa.
Tycker du ska läsa på lite om barns utveckling och psykologi.

Slasktunnan sa...

Samhället blir bara underligare och underligare, mer och mer perverterat.

Självklart att barnen har rätt till både en mamma och en pappa... båda krävs av naturen för att barn ska komma till världen.
Att nu vetenskapen KAN tekniken bakom provrörsbefruktning betyder inte att man SKA eller BÖR göra avsteg från naturens gång.
Varje gång som människan har börjat laborera med naturen har det oftast gått åt skogen eller fått konsekvenser.

Barnen av idag har det inte så lätt med så många sönderslagna familjer, vi ser en ökande ungdomsbrottslighet och ofta skylls det på frånvarande fäder.
Nej, förslaget är ett feministiskt egoistisk initiativ... inte tänker man på barnen, inte !

Anna sa...

Johan: "Vi kan kanske inte påverka föräldrar att hålla ihop men vi kan välja att ge barn en bra eller dålig start"

Jaha, och varfor skulle det vara en sa dalig start att fodas som barn till en ofta mycket valavlonad mor som noga tankt igenom sitt beslut och vill alska sitt barn over allt pa jorden? Herregud, det fods val for farao barn i parforhallanden som har betydligt samre forutsattningar an sa!

Someone: "Barn tar skada av att inte ha både en mamma och en pappa"

Skitsnack, det vaxer ju upp barn hela tiden utan pappor och inte ar de samre manniskor for det. Min basta kompis vaxte upp utan pappa och han har examen fran Yale University... Sa alla barns vars pappor omkommer eller forsvinner arr alltsa korda enligt ditt synsatt?

Slasktunnan: "Varje gång som människan har börjat laborera med naturen har det oftast gått åt skogen eller fått konsekvenser"

Jaha. Vad raknar du in dar? Vaccinationer? Transplantationer? Akutsjukvard? Kejsarsnitt? Allt detta ar laboration med naturen och det har gatt alldeles utmarkt! Ska man diskutera naturlighet ar det ju mer naturligt for en fertil kvinna att bli med barn an att ett infertilt par blir det. Men ingen ifragasatter infertilas ratt att fa hjalp att bli med barn. Men att assistera infertila ar ju verkligen ett brott mot naturlighetens lagar.

Someone sa...

"Skitsnack, det vaxer ju upp barn hela tiden utan pappor och inte ar de samre manniskor for det. Min basta kompis vaxte upp utan pappa och han har examen fran Yale University... Sa alla barns vars pappor omkommer eller forsvinner arr alltsa korda enligt ditt synsatt?"


Så att en person som står ut ur mängden blev helt plötsligt normen?
Men fortsätt du att vara trygg inne i din bubbla, världen utanför kan ju vara annorlunda än den du tänker dig.


Det är egoism, feminism är egoism, du är en egoist.

Tänk på barnen.

Anonym sa...

Om kvinnor skall ha rätt till insemination, då bör män ha rätt till surrogatmammor.Men egentligen anser jag att det finns alldeles för många barn som växer upp utan den trygghet som enbart en mamma och en pappa tillsammans kan ge ett barn, därför bör vi på alla sätt försöka se till att barn får möjlighet att växa upp tillsammans med en mamma och en pappa.

Om det finns en större mängd kvinnor som inte kan hitta en karl så beror det troligen på de präglats av det femitristiska samhälle som vuxit fram de sanaste decennierna. De försökte med sexköpslagen, men den har knappast gett tanterna på glasberget några barn. Jag tror att barnsugna tjejer skall se till att vara naturliga kvinnor och inte rabiata femitrister. För naturliga kvinnor kan skapa ett hem där män trivs och barn får en trygg uppväxt.

Vi måste sluta att dalta med ensamma kvinnor och se till att vi åter får ett samhälle där våra barn får växa upp i stablia trygga familjer. De ensamma kvinnor jag sett i min omgivning är i stort sett genomgående egotrippade egocentriker och sådana vill man ju inte skaffa barn med.

Om något alliansparti skulle föreslå att ensamma kvinnor skall ha rätt till insemination kommer jag att rösta på sverigedemokraterna, såvida de inte samtidigt inför mäns rätt till surogatmammor och att insemination av ensamma kvinnor skall ske i lika antal med antalet surrogatmammor som tilldelas män!