onsdag 9 april 2014

Förutsägbarhet och avsaknad av dramatik kännetecknar ekonomisk politik av hög kvalitet


Ekonomisk politik ska enligt min uppfattning präglas av samma egenskaper som bra domarinsatser i idrott. Båda ska vara förutsägbara och odramatiska. Dagens båda besked  från Stockholm uppfyller väl dessa båda kvalitetskriterier. För egen del går nu veckan vidare med ett späckat program på Världsbanken och Internationella Valutafonden i Washington DC. Svensk ekonomisk politiks två verkliga tungviktare finans- respektive penningpolitik tar sig efter dagens leveranser i Stockholm över till  Washington och Vårmötena med Världsbanken och IMF.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Hög kvalitet" - ha ha ha! Försvaret fick 0 I anslagshöjning trots det exterm allvarliga läget I Europa där NATO förstärket försvarfet I Baltikum, Polen, Rumänien och Bulgarien. Ni förlorar regeringsmakten I host - inget kan förhindra det nu. Vi är medvetna om att vi får ännu sämre politik ett tag men det kan vi ta. Det viktigaste just nu är att få bort nymoderater och centerpartister.´så att "Nymoderaterna" kan transformeras tillbaka till "Moderaterna". Om det sista inte hander får gärna "Nymoderaterna" gå samma väg som Centern. Den politik ni för nu är bara så obegåvad, som om pengar är allt? För mig så symboliserar nymoderaterna mer än något annat en själlös zombie.

Anonym sa...

Hej,
det är inflytelseagenten som hör av sig.
Ekonomisk politik av hög kvalite!
På vilket sätt?
Att försöka framställa moderaternas och alliansens ekonomiska politik som en framgång är en som att läsa en saga. Dvs en dålig saga, inte som pomperipossa som var en bra saga.
Arbetslösheten är hög kronan svag och en stor del av befolkningen fattig, dåligt utbildad och utan framtid. Hur kan det vara en framång?