måndag 19 maj 2008

Avväpna "tidstjuvarna"!

Det är kris vid åklagarmyndigheten. Riksåklagaren begär ökade anslag. Rättsväsendet är en av statens huvuduppgifter och det är därför viktigt att justitiedepartementet ser till att verksamheten fungerar. Det finns flera skäl till den uppkomna situationen och alla av dem är inte negativa:
- Fler ärenden går till åtal, detta beror dels på att brottsligheten ökar men också på att fler poliser leder till fler åtal.
- Många rättgångar ställs in pga att åtalade och vittnen inte infinner sig. Denna ineffektivitet måste det göras något åt
- Många åklagare är bundna av andra arbetsuppgifter, bland annat arbetsgrupper som tillkommit på initiativ av politiker.

Är det måhända så att det precis som inom näringslivet behövs en minskning av de administrativa kostnaderna. I arbetet med regelförenkling för företagen så fann man att mycket av företagens administrativa börda härstammade från politiska initiativ. Bland annat skulle ett stort antal planer tas fram och årligen uppdateras. Finns det möjligen liknande ”tidstjuvar” inom rättsväsendet, jag skulle inte bli förvånad om så var fallet.

SvD
______________
Den politiska talradion dinledamot.se har blivit nominerad till Svenska podradiopriset 2008. Vinnaren utses genom en omröstning på Internet. Programmet som i omröstningen benämns "Din Ledamot" är nominerat i klasserna "BÄSTA NYHETER, EKONOMI OCH SAMHÄLLE", "BÄSTA ORIGINALKANAL" OCH "BÄSTA SVENSKA KANAL".

Du kan rösta på sidan http://www.daytona.se/podradiopriset

Jag skulle uppskatta om du tog dig tid och röstade på vårt program. Om du dessutom har "dra in" fler röster så är jag mycket tacksam.

3 kommentarer:

Krassman sa...

Göran: Vet inte om du sett mitt svar på din kommentar som du skrev www.krassman-inyourface.blogspot.com men här har du det i alla fall:

Men hej Göran: Konstigt att det finns så olika sätt att se på frågan inom er borgerliga allians kan man tycka.

Om du anser att Lillian Eriksson agerat som en "opolitisk" tjänsteman så måste jag naturligtvis fråga dig om du över huvudtaget känner till hennes agerande som gjort att vi misst två duktiga förvaltningschefer? På din beskrivning så verkar det knappast som att du känner till vad som egentligen har hänt.

När det sedan gäller Socialdemokraternas agerade så är jag stolt, bra mycket mer rakryggat än Kjell Jansson som ringde till Elisabeth Björk i Frankrike och frågade om Socialdemokraterna skulle backa upp er som enda parti som ville behålla denna moderata kommundirektör.

Kul att du som moderat vädjar till en Socialdemokrat att lyssna på de fackligaorginastionerna. När de gäller de fackliga parterna i kommunen så vet jag i alla fall vad de tycker om er ekonomiska, ideologiska och er personpoltik som gjort att anställda inom kommunen känner sig jagade, kränkta och trampade på. Kasta inte sten i glashus nu Göran.

Avslutningsvis så kan jag bara konstatera att det partiet som orasakat allt detta tycker det är tråkigt att ingen delar deras syn på hur frågan skötts och att det är dags att du kliver ner från din höga häst och kanske tar ett samtal med dina partikamrater i kommunen om vad som verkligen är bäst för medborgarna i Norrtälje. Lycka till med det Göran, det kommer du behöva.

Krassman sa...

Göran: Du kanske tycker att du visar ödmjukhet och storsinthet men jag har svårt att utläsa det faktiskt. Trots att du själv och ditt parti i högsta grad är annsvariga för det inträffade.

Vad nu din fråga skall visa förstår jag inte men en kommundirektör SKALL vara en opolitisk tjänsteman. Du kanske kan ge mig en kommun i landet som har en politisk kommundirektör eftersom du försöker beskriva för mig om hur det råder sig i vår kommun.

Att en kommundirektör driver omorganiseringar ser jag som en förutsättning för hennes arbete men att Lillan har valt att driva "era" politiska frågor mot vissa förvaltningar är det inte. Men di kanske menar att det är Lillian Eriksson som självmant tagit på sig att driva er politik mot förvaltningarna utan er inblandning? Det är nog snarare så att ni moderater har problem att att få Centerpartiet i majoriteten med på er privatiseringshets, och ja Göran, det har vi vittnesmål på från dina egna.

Sedan så har jag vid fler tillfällen fått höra från er moderater att det var enighet som anställde Lillian och då måste jag fråga dig vad det har med saken att göra och om det inte var enighet mellan samtliga partier när Nils-Gunnar Bergander och Isabell Andersson fick sina uppdrag? Relevans Göran, det är viktigt inom politiken och det borde du känna till.

Förstår att du som moderat vill skylla ditt partis misslyckanden på oss i opositionen och det skulle verkligen vara en fjäder i hatten för oss men saken är väl den att du och hela er fullmäktigegrupp själva fattat besutet om att stå bakom Lillian Eriksson.

Du försöker på något märkligt sätt måla och berätta vilken sorts politiker jag är, och om de nu finns olika typer av politiker känner jag mig lite tveksam till. Det kanske är person du menar och mig som person känner du knappast. Du vet säkert att denna fråga inte avgörs av en person, inte i vårat parti i alla fall.

Nej, jag har inte hunnit kontakta alla facklig parter för att höra deras syn på Lillian Erikssons avskedande, men om det är av största vikt för dig kanske du kan redovis vilka som sagt vad. Du verkar ju veta det mycket väl. Sedan om det är deras ställningstagande som gör att hela er fullmäktigegrupp står bakom Lillian mot de förvaltningschefer som sagt upp sig tvivlar jag ju på. Tillsist Göran Petterson, kan du redogöra vart personangreppet på Lillian Eriksson som vi Socialdemokrater gjort finns någonstans, kan nämligen inte hittat något. Ta du och läs min insändare istället så kanske du begriper dig på hur det verkligen ligger till så du kan sluta spela teater. Här har du insändaren: http://www.norrteljetidning.se/site/page/1290?nid=5108089

Göran Pettersson sa...

Bäste Kristian Krassman!

Du skriver kommentarer som inte handlar om inlägget du kommenterar. Jag har skrivit mina svar på din blogg där du skrivit om situationen i Norrtälje. Vänligen respektera lite grundläggande bloggregler.