söndag 20 maj 2012

Försvarsmaktssatir

En tradition på många regementen är att fira Lillejul. Vid denna tillställning är det de yngre officerarna som tillåts driva med sina chefer. I spexets form levereras ett antal sanningar. Lillejul tjänar ofta som en viktig ventil. Lillejul är oftast en lättsam tillställning med inte sällan en allvarlig underton. Idag blev jag uppmärksammad på en liten youtube-film som har stora likheter med ett lillejulspex. Filmen är riktigt bra och om det finns denna typ av träffsäkra och kreativa anställda i Försvarsmakten, likt dem som gjort filmen, så är läget inte hopplöst. Ett antal repliker är fantastiska. Särkilt gillade jag kommentaren om Johanne Hildebrandts inval i Kungliga krigsvetenskapsakademien (ett inval jag jublade över). Här finner du filmen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gustav Wasa sa...

Lätta gärna på trycket och skratta in slutet av helgen. Men vem vill i dagens läge bli statssekreterare i Försvarsdepartementet? H.Jevrell avgick för över en vecka sedan.

Imorgon är det en och annan som får förhålla sig till det faktum att livgardisternas debatt på SvD:s ledarblogg nu närmar sig den uppriktiga nivå som de portugisiska armékaptenerna hade gentemot sin ledning 1975.

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/05/20/gummimadrasserna-se-upp-for-kontorsbrigaderna/

Anonym sa...

Ja, Göran...

Skrattet fastnar i halsen! Är det så här våra soldater upplever sin arbetsgivare!

Du som riksdagsledamot behöver nu rycka ut och försvara de människor som ska försvara oss!

Fredric

Anonym sa...

Ja, skrattet fastnar i halsen. För ovanlighetens skull har jag en annan syn än du Göran. Sällsynt stötande och omdömeslöst! Håller med Fredric om att även Du som riksdagsledamot har anledning att reagera!