måndag 29 oktober 2007

Besökare i riksdagen

En viktig uppgift som riksdagsledamot är att orientera om riksdagsarbetet. Man kan säga att vi har en folkbildande uppgift. För egen del tar jag gärna emot besöksgrupper och visar runt i byggnaderna och samtalar om riksdagens arbete och politik i allmänhet. Den 10 november tar jag emot en grupp från Norrtälje, 12 november så kommer det en skolklass från Rodengymnasiet och den 5 december kommer Svensk-Brittiska föreningen. Den sista gruppen ska guidas på engelska så det blir en särskild utmaning. De har redan lagt ut information om besöket på sin hemsida. Det som slog mig när jag läste informationen var att de valde att sätta ut min yrkestitel. Det är intressant att vi så sällan gör det i det i Sverige. Är det måhända så att många ser riksdagsuppdraget som ett yrke?

* * *

SPECIAL VISIT TO THE PARLIAMENT


on Wednesday 5th December 2007 at 18.30 at the entrance to the Swedish Parliament from Riksgatan 3. Lt. Col. Göran Pettersson, Member of Parliament and a member of the society has very kindly arranged for members of the society to visit the parliament. He will be our guide and also introduce us to the work of the parliamentarians. (Language: English) Refreshments will be served. The cost is 100:- and payable at the entrance. Kindly confirm your attendance to 678 73 33. A warm welcome!

* * *

1 kommentar:

Anonym sa...

Som boende i England är jag van vid denna företeelse. I alla engelska nyhetssändningar står titlar av det slaget i anslutning till namnet. En ledamot i underhuset är tex alltid John Smith MP. I vissa fall t.o.m. The Rt Hon John Smith MP. Jag tycker att det visar personen respekt och är ngt som borde användas mer även i Sverige.