lördag 27 september 2008

Barnsligheter från vuxna

Jag har alltid haft svårt för de politiska ungdomsförbunden. Inte sällan bedriver de en sorts omogen vulgärpolitik. Dessutom bidrar kulturen till att driva fram ett gäng strebrar som har synnerligen goda kunskaper i hur man spelar det interna maktspelet men som sällan haft ett riktigt jobb utanför politiken. Genom generösa bidrag har ungdomsförbunden möjlighet att bygga upp kanslier med anställda staber som bedriver diverse kampanjer. Att man kan tillhöra ungdomsförbunden tills man är 30 år tycker dessutom är skrattretande. Vi skapar en grupp vuxna som ägnar sig åt att spela (?) barn. SSU är det ungdomsförbund som genom stora inkomster från A-lotterierna disponerar mest pengar. Tidigare den här månaden slog man nog nytt rekord när man ville premiera dem som matförgiftat de anställda på Svenskt Näringsliv. I ett försök till krishantering säger man nu att det hela var ironi. Med tanke på tidigare kampanjer som bedrivit av SSU anser jag nog att hela organisationen är ett i grunden dåligt skämt.

SvD Aftonbladet

3 kommentarer:

Erik Gertkvist sa...

Alliansen hade möjligheten att helt döda A-lotterierna och därmed beröva vänsterorganisationerna en jäkla massa pengar - pengar som kommer användas mot Alliansens i valet 2010.

Varför gjorde Alliansen inte detta redan 1/1 2007? Att lagar kan drivas genom snabbt har vi ju exempel på ...

Anonym sa...

Herr Göran Pettersson. Det är framtidens politiker du orerar dig över. Vulgärpolitik? Vad vill du kalla FRA lagens genomdrivande?
Förhoppningsvis så slipper de unga och blivande politikerna åtgärda ditt och alliansens diktat och överkörning av det svenska folket med FRA.

Anonym sa...

@lennart:
De som driver igenom FRA-lagen anser åtminstone vad jag vet att alla människor är lika värda. Jag tycker inte att man ska jämföra det. Det är skillnad på att mena väl och hamna fel och att ha ett ont uppsåt.