måndag 30 mars 2009

Lundby-Wedin är ingen bimbo snarare en hycklare

Dagsnoteringen i svensk press verkar vara att LO:s ordförande lyckats rida ut pensionsstormen. Det är möjligt att det är så, jag är inte så säker. Den hälsosamme ekonomisten jämför Wanja Lundby-Wedins retorik med Richard M. Nixons i det klassiska ”Checkers talet”. Jag tycker det ligger mycket i det även om jag vill lyfta fram ett annat retoriskt knep som LO-ordföranden och ledamoten av socialdemokraternas verkställande utskott nyttjar. Hon påtalar att VD har fått för hög pensionsavsättning. Detta kommer att utredas och det kan inte uteslutas att hon kommer att få rätt. Men hur stor skulle pensionsersättningen blivit om den hade varit korrekt utbetalad i enlighet med styrelsens beslut? Är det inte så att Wanja Lundby-Wedin försöker leda åskådarna vilse genom att fokusera på den felaktiga betalningen. Jag tror att även en korrekt utbetalning hade stått i bjärt kontrast till LO-ledarens uttalanden mot betalningar till direktörer. Nej problemet är att man har sagt en sak och gjort en annan, det är det hela frågan handlar om, trovärdigheten.

I en intervju med TV 4 försöker sig också Wanja Lundby-Wedin på med ett annat retoriskt knep. Det numer klassiska ”jag har blivit uthängd för att jag är kvinna”. Hon säger att hon framställts som en bimbo. Givetvis kommer detta att gå hem i stora delar av den feministiska pressen. Men tror ni verkligen att Stig Malm skulle ha fått en lika mild behandling om han hamnat i samma situation. Tillåt mig att tvivla!
SvD DN Lena Mellin Expressen

__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson på
Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ersattningen blir 84 miljoner om
det som wanja sager ar felaktigt aterbetalas.
Anser hon det skaligt?

Anonym sa...

Först är Wanja Lundby Wedin med och skriver på dessa generösa avtal för att sedan bryta sitt ord och revoltera mot det hon själv godkänt.Snacka om att vara en förädare i alla led rakt igenom.Hela ärendet suger minst lika mycket som den förre detta arbetarregeringen Socialdemokraterna.Otroligt är minst sagt en underdrift.

Roger

Leif Ekstedt sa...

Det intressanta nu är väl vad som kommer att hända med "flåset" Östros som sålde ut Wanja?
Hycklare finner vi i alla partier.
LO borde vara part5ipolitiskt obunden - tillsammans med Svenska Kyrkan.
Vi anser att det är rätt att ha ett
fritt fack - men kyrkan kan vi inte släppa fria.