onsdag 8 april 2009

Bra jobbat men fel fråga

Jag tror att jag i frågan Annika Östberg tillhör en mycket liten minoritet men jag har mycket svårt att förstå varför flera svenska regeringar engagerat sig så i frågan. Det är inte så att Annika Östberg dömdes till fängelse när hon slogs för de mänskliga rättigheterna eller var på ett farligt uppdrag för Sverige. Inte heller blev hon utsatt för ett rättsövergrepp och dömdes oskyldig. Hon var istället med och dödade två oskyldiga personer varav en var polis. Leif G W Persson som i denna fråga tillhör samma minoritet som jag gör går till och med så långt att han jämför Annika Östbergs agerande med två av de dömda, Tony Olsson och Andreas Axelsson, för polismorden i Malexander. Hade svenska regeringar och massmedia engagerat sig på samma sätt om det varit en svensk medborgare vid namn Ahmed som dömts för morden? Jag tror inte det och det stör mig. Det är slående att svenska regeringar arbetat mycket hårdare för att få loss en polismörderska än vad man gjorde för att reda ut Raoul Wallenbergs öde. Hursomhelst visar frågan att vi har en statsminister som är duktig på att nå konkreta resultat vid internationella möten. I det här fallet anser dock jag att han har prioriterat fel, lyckligtvis för statsministern, regeringen och Moderaterna så håller inte svenska folket med mig i denna fråga.

Aftonbladet Aftonbladet SvD Expressen

2 kommentarer:

Nabil sa...

Kul att någon som inte är tonåring skriver blogg!

Johan sa...

Bankrånaren och misstänkte terroristen Mehdi Ghezali skjutsade s-regeringen hem med regeringsplanet från Guantanamo Bay så din tes om att medborgare med utländska namn behandlas sämre tycks inte stämma fullt ut.

Det verkar snarare vara hyllandet av mördare och terrorister som är minsta gemensamma nämnare.

Och ur det perspektivet är det t.ex. Dawit Isaak som är brottslingen och regeringen i Eritrea offret, vilket förklarar varför Sverige och EU skickar miljardbistånd istället för regeringsplanet dit...

/johan