söndag 19 april 2009

Sahlin kan sänka S ytterligare

I Sifos aprilundersökning leder fortfarande det rödgröna blocket över regeringsalliansen. Avståndet har visserligen krympt ytterligare och rent statistiskt är resultatet nog att se som ett dött lopp, 48,5 mot 47,3. Visserligen så har Alliansen under det senaste året gjort en rejäl opinionsmässig uppryckning och tagit in ett försprång som av vissa så kallade experter ansågs ointagligt. Jag som sysslar med politik på heltid och följer rikspolitiken från insidan är dock förvånad över att Mona Sahlins regeringsalternativ fortfarande har större stöd i opinionen än vad regeringen har. Särskilt förvånansvärt blir det när man beaktar att den tilltänkta statsministern, Mona Sahlin, har ett välförtjänt lågt förtroende hos allmänheten. På något sätt verkar det som om väljarna inte insett konsekvenserna att en rödgrön valseger 2010. Ju närmare valet vi kommer tror jag att detta kommer att bli allt tydligare och då tror jag att möjligheten finns för oss moderater att på allvar utmana Socialdemokraterna om platsen som Sveriges största parti. Det är fullt klart så att det rödgröna samarbetet har förändrat Socialdemokraternas roll i den svenska politiken. Från att under många decennier ha varit normen och det självklara regeringspartiet är man nu ett stort men inte unikt parti. Det kommer att bli mycket intressant att följa den fortsatta utvecklingen inom det rödgröna blocket. Mona Sahlin har bland annat genom sin energipolitik vinkat adjö till industriarbetarna och nu verkar det som om Miljöpartiet vinner de socialistiska miljöväljarna. Hur kommer den socialdemokratiska riksdagsgruppen att agera om Miljöpartiet fortsätter att vinna socialdemokratiska väljare?

Uppdatering 08:10
Aftonbladet rapporterar om att SKOP i sin aprilmätning redovisar att Alliansen leder med 5,1 procentenheter. Några siffror för de enskilda partierna redovisas ej.

SvD SvD
Expressen
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob Birkeland på
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det fundamentala felet är att en inkompetent person är partiledare och sa länge man inte ändrar pa det ar det meningslost med nagon "kosmetika" for att forbattra partiets chanser i kommande val.Alla utom partiledningen har insett det. Det går inte att sätta en kaptensmossa på en chimpans och tro att den kan flyga en jumbojet, apan begriper inget men dom som satt dit den måste ocksa se till att den byts ut.

Anonym sa...

Håller med anonym om att grundproblemet är Mona Sahlin. Hon är inte kompetent att leda partiet.

Om hon sitter kvar förlorar S bombsäkert nästa val!

Mer här:
http://klartexten.blogspot.com/2009/03/mona-sahlin.html