söndag 28 mars 2010

På besök hos Lidingömoderaterna

Igår hade jag förmånen att tala på årsmötet i en av de mer livaktiga moderatföreningarna, Lidingömoderaterna. Det var speciellt roligt att få tala vid detta möte då det var just tack vare ett starkt stöd från de moderata medlemmarna i Lidingö som jag blev nominerad till valbar plats inför riksdagsvalet 2006.

Ämnet för anförandet var ”Vad avgör valet – en personlig betraktelse”. Jag tog hjälp av den aktiva och initierade publiken för att besvara frågan. Svaret kan lite förenklat sammanfattas på följande sätt.

Val vinns inte genom vad man åstadkommit utan utav hur väl man kan beskriva vad man vill åstadkomma. Självförtroende är bra så länge det inte övergår i självgodhet.

Om ett par veckor presenteras regeringens vårproposition och lite senare återkommer de Rödgröna med sin alternativa ekonomiska politik. Därmed bör regeringsalternativens planer för framtiden ha blivit konkretare. Jag tror att detta på sätt och vis kommer att utgöra startsignalen för vad som verkar bli en lång och intensiv valrörelse.

Inga kommentarer: