torsdag 1 april 2010

Partiet vill köpa podradion

Jag har varit lite dålig på att blogga den senaste tiden. Skälet till detta är att suttit i förhandlingar om att sälja mitt podradioprogram “Den politiska talradion”. Jag blev för en tid sedan kontaktad av partisekreterare Per Schlingmann som framförde att partiet var intresserade av att genom köp ta över radion. Man hade konstaterat att stationen var väletablerad och under sina drygt två år av sändningar lyckats skapa sig en etablerad lyssnarkrets samtidigt som partiet haft svårigheter med sin utveckling av nya medier. Jag kunde vidare förstå att Per Schlingmann inte var helt nöjd med allt vi gjort, vi hade bland annat vid flera tillfällen förhållt oss kritiska till partiledningens utspel. Vidare tyckte han att det var olämpligt att båda huvudpersonerna i programmet, jag och Jacob, var män. Han hade också observerat från fotografier att jag vid de flesta inspelningarna bar både kavaj och slips vilket stämmer dåligt med den Schlingmannska klädkoden. Om partiet köpte podradion så skulle partisekreterarens möjligheter bli bättre att styra upp både innehållet, samt klädseln och könsfördelningen på programledarna.

Det är ekonomiskt ett mycket bra erbjudande jag fått för podradion och jag sliter med frågan om jag ska sälja eller ej. Jag tror att det är viktigt att det finns en stark och oberoende moderat röst i etern och jag är lite oroad att podradion om den tas över av partiet tappar sitt oberoende. Det är tydligen fler som anser det. Jag har nåtts av informationen att man inom Fria moderata studentförbundet har startat en insamling för att lägga ett konkurrerande bud på podradion. Tanken är tydligen att bilda en stiftelse vari man skulle placera radion. På det sätteMt skulle radiostationens oberoende kunna bevaras.

Jag sliter som sagt med frågan och räknar med att kunna lämna ett slutligt besked imorgon 100402.

Mer information om podradion finner du på sidan http://dinledamot.wordpress.com

Uppdatering 2 april
Likt Askungens vagn förvandlades till en pumpa vid tolvslaget så förvandlades uppköpserbjudandet till ett aprilskämt. Så lugn alla upprörda, Den politiska talradion kommer att fortsätta precis som tidigare.

7 kommentarer:

Magnus i Solna sa...

Sälj inte. Det behövs riktiga moderater i debatten. Blir podradion alltför pk så minskar ju ytterligare chansen för att behålla traditionella moderatväljare.
Men Schlingmann kanske bara vill ha en röst från partiet och väldigt lågt i tak? Trist isåfall. Bara yta och inte bry sig så mycket om innehållet. Vad spelar det för roll om du har kavaj och slips? Du är ju trots allt riksdagsman, du kan ju inte gärna stå där i t-shirt. Sen om du trivs i kavaj så ska du väl kunna ha det.

Magdalena Andersson sa...

Ett bra försök, Göran! Ha en riktigt fin och rolig första april!
Magdalena

Anonym sa...

Den var nästan lika bra som den i BLT om att kalka förurade områden med JAS 39 GRIPEN...

GLAD PÅSK till Dig GP

Ulf Berg sa...

Hej Göran!

Det är lika bra att Du slår till för jag misstänker att budet inte gäller imorgon. Vissa bud gör sig bäst en dag som denna.

Anonym sa...

Var ju faktiskt riktigt bra! :-)

Mvh
Bjarne
www.grankvist.info

Unknown sa...

Håller med den anonyme:)

Leif Ekstedt sa...

Även i början av April kan man vara kritisk någon gång. Glöm inte att Per Schlingmann har som uppgift stt styra partiets lobbyverksamhet till en punkt.Omval. Han sväljer det mesta
även om det är ideologiskt korrekt.
Valfläsket är en färskvara som vilar på populistisk grund och stämplat som Svenskt.
Men det var roligt!