tisdag 14 december 2010

Vilka åtgärder borde vidtas

Lånedriven konsumtion är ett förstadium till finansiella problem. Jag tycker att det finns oroande tecken i Sverige till att vi är på väg in i samma återvändsgränd som amerikanerna. Därför är det viktigt att skattelagstiftningen inte bidrar till ett på sikt skadligt beteende. Det är hög tid att studera rätten till ränteavdrag. Personligen tycker jag att de borde reduceras till förmån för ytterligare sänkt skatt på förvärvsinkomster. Jag utvecklar dessa tankar i nedanstående lilla filmklipp.
SvD

2 kommentarer:

Micke sa...

Hej Göran,

Jag tycker att dina idéer är väldigt vettiga. Man behöver gå långsamt fram med en sänkning av avdragsrätten för att inte stjälpa människorns ekonomi. En procentenhet per år ner till kanske 20% vore rimligt. Den som har svårt att klara en sådan kostnadsökning har helt klart redan för stora lån och skulle få svårt att klara en räntehöjning.

Anonym sa...

Jättebra! Tag bort avdragsrätten för lån och sänk inkomstskatten istället. Det skulle få en mycket positiv effekt för sverige eftersom kapital skulla omdirigeras från improduktiva bostadslån till den närande sektorn!