tisdag 24 juli 2012

Vinstintresset driver utvecklingen

Widar Andersson skriver idag klokt på DN Debatt om betydelsen av vinster i välfärdssektorn. Jag bidrar till debatten genom att infoga mitt inlägg i riksdagsdebatten rörande den kommunala verksamheten. Mitt inlägg börjar efter 43:35. Mitt inlägg börjar efter 43:35 I vintras gästade Widar Andersson Den politiska talradion och utvecklade där sin syn på vinstens inverkan på verksamheten. Du kan lyssna på programmet om du följer denna länk.

1 kommentar:

Nemokrati sa...

Vidar Andersson är alltså ordförande i Academias "advisory board" - en bolagskoncern som ägs av Guernsey-skrivna equityfirman EQT - en skatteparadisskriven riskkapitalkoncern.
Det handlar alltså om lobbyism och inte om något socialdemokratiskt debattinlägg. Intressant också att riksdagsledamöter instämmer i de som arbetar åt dessa skatteparadisskrivna riskkapitalkoncerner. Verkligen grovt och osmakligt. Blir också alltmer irriterad på att inte media tydliggör vem dessa "debattörers" arbetsgivare är. Detsamma gäller för t ex Stigbjörn Ljunggren - som är "rådgivare" åt samma "advisory board"