lördag 5 juli 2008

Podradio om FRA

Tack för att du besöker min blogg. Här finner du ett specialavsnitt av den politiska talradion dinledamot.se. Hela programmet handlar om FRA-frågan och är speciellt avsett för dem som sänt mig sina åsikter via Expressens mejlformulär. I programmet beskriver jag hur jag resonerat i frågan och värderar argumenten som använts i debatten. Dessutom redovisar jag i slutet av programmet hur jag tycker att e-post kan och bör användas för att förbättra kommunikationen mellan väljare och förtroendevalda.

Du startar radioprogrammet genom att trycka på playknappen på spelaren här under. Programmet startar efter cirka 30 sekunder.

Läs vad Carl Bildt skriver om FRA

________________
Twingly
Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Att du som gammal millitär kräver att alla skall rätta in sig i ledet är inte förvånande, möjligen opassande i ett så kallat demokratiskt styre.

Demokrati finns ju inte i din invanda tillvaro... "Soldater! nu ska vi rösta, Höger eller Vänster om Marrrrrch ???"

Lika lite som att vi har röstat på en individ utan på ett parti, så har vi heller inte röstat på en integritetskränkande fråga som FRA, utan på en ekonomiskt politisk inriktning.

Lika lite har ni riksdagsledamöter fått vårt mandat att frånta oss våran demokratiska rösträtt, även om 95% av er i partigruppen skulle tycka att det vore bekvämt.

Frågan om FRA har inte funnits med i moderaternas partiprogram i samband med valet och därmed har ni inte väljarnas stöd för detta beslut.

Ditt beslut i FRA-frågan är inte grundat på våra demokratiska värderingar, utan på ditt eget yrkesval som millitär och självpåtagna roll som "Orwells beskyddande Storebror".

En bok som du för övrigt borde läsa och begrunda eftersom du blivit hemmablind i din utbildning som signalspanare.

Jag har läst att allmänheten nu skall få tillgång till dina, din familjs och andra beslutsfattares personliga brev och samtal via folkets underrättelsetjänsts signalspaning.

Det kommer att bli en intressant läsning. ;O) Ni har ju själva beslutat att tillsätta övervakning av övervakarnas övervakare... så detta måste ju vara okay.

Vänligen men bestämt / Åke

P.S. Nu åker jag väl in i Säpo's arkiv på grund av detta inlägg i debatten. Så härmed kräver jag att få tillgång till eventuell signal/brev -spaning på mig som individ i Sverige.
D.S.

Göran Pettersson sa...

Dina grova generaliseringar tror jag säger bloggens läsare mer om dig än om mig.
Jag har läst 1984.
Har du läst signalspaningslagen?
Jag tvivlar!

Anonym sa...

Fra Lagen är till för att spåra ner personer och avrätta folk som postar matrial som detta och som exponerar våra politiker psykopaters planer.


Demokrati? Pyttsan!
http://bloggsök.se/BlogPortal/view/SearchEntry?sea- rchText=fra-lagen&pager.offset=70

Den rättfärdige blir en terrorist pga han tror på rättvisa och folket är indoktrinerade till att vara passiva och bara titta på..

http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=1090Alla som sponsrar FRA förtjänar ett nackskott.

Göran Pettersson sa...

Till Anonym:
Jag föreslår att du sänder in dina tankar i form av insändare till Expressens debattsida.

Anonym sa...

"Dina grova generaliseringar tror jag säger bloggens läsare mer om dig än om mig."

Det är säkert en intressant synpunkt, men vilken generalisering är då felaktig ?

"Jag har läst 1984.
Har du läst signalspaningslagen?
Jag tvivlar!"

Nej, jag behöver inte läsa lagförslagets paragrafer och juridiska tvetydigheter för att ogilla tanken bakom.

Men faktum kvarstår att i grunden vill ni med FRA-förslaget legalisera intrång i allmänhetens privatliv via Internet, det som ni hittills gjort i smyg och skymmundan via radiospaning och telelinjer.

P.S. Jag känner inte dig personligen så du får ta kritiken med en smula salt.