måndag 27 december 2010

Stödröstarna har vänt åter

Dagens opinionsundersökning från SKOP visar att på ganska små förändringar från valdagen. Avståndet mellan Alliansen och de rödgröna ligger i stort sett på samma nivå som på valdagen. Alliansen får dock inte över 50 % utan Sverigedemokraterna och de rödgröna får större väljarstöd än Alliansen. För några partier är dock resultatet dramatiskt. Kristdemokraterna hamnar klart under 4 %-gränsen. Detta är dock nära valresultatet om man bortser från den kraftiga stödröstning som förekom på valdagen. Även Centerpartiet registreras under 4 %, även här förekom det nog rätt mycket stödröstning på valdagen. Inom det rödgröna blocket har väljarflödet från Socialdemokraterna till Miljöpartiet fortsatt.

Men som vanligt gäller att opinionsundersökningar inte är valresultat. Det som dock är lite annorlunda denna mandatperiod är att man inte kan utesluta att det under mandatperioden kommer att bli ett extraval.
Expressen DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bäste Göran Pettersson!
Förvisso en korrekt observation att Alliansen inte når egen majoritet.
Dock finns där inte ett enat oppositionsblock; MP ställer sig mer och mer vid sidan av och detsamma gäller för V, vilka för övrigt troligtvis för all framtid kommer att stanna kvar strax ovan eller runt 4%. Samt naturligtvis att S för närvarande skakas av sin värsta kris i modern tid.
SD har naturligtvis potential att växa men det roliga är att det i så fall huvudsakligen blir på S´s bekostnad.
ERGO: Regeringsmakten kommer att ligga där den ligger idag och det är möjligt att M kommer att bli ett statsbärande parti...med de risker det medför.
MVH
Chief Karlsson

Anonym sa...

Chief Karlsson,

Din illa dolda, självgoda skadeglädje bedrar ingen utom dig själv. Vad vet du om regeringsmaktens framtid? Räknade du kanske ut Moderaterna för tid och evighet för två och ett halvt år sedan, eller?
Själv är jag förvisso upptagen med att irritera mig på Centerpartiets borttynande (dags för mig att bli folkpartist kanske?!), men jag hinner också med att se din hemmablindhet.

Mvh

Någon annan

Anonym sa...

Bäste "Någon Annan"!
Jag förstår överhuvudtaget inte vad Du menar med "...illa dolda, självgoda skadeglädje..." samt "...hemmablindhet..."

Förstår Du själv?

Korrektur: "roliga" skall vara "troliga" i ursprungligt inlägg.
MVH
Chief karlsson