söndag 1 november 2009

Mer Ohly och Internationalen önskas!

Lars Ohly fick starka applåder från ombuden på Socialdemokraternas kongress. Det är ett tydligt tecken på att det i det krympande Socialdemokratiska partiet finns kvar en kärntrupp som tror på socialismen. Det förvånar mig föga, trots att partiledningen oftast uppträder som om de representerar ett parti förankrat i mitten av det politiska Sverige så frodas bland medlemmarna mer revolutionära drag. Personligen tycker jag att det är bra att Lars Ohly får tala till de socialdemokratiska ombuden och stå på scenen med Mona Sahlin. Det kan tjäna som en ögonöppnare för de mindre socialistiska sympatisörerna till Socialdemokraterna. Det är just dessa väljare som kommer att avgöra valet 2010. Så jag ser fram emot mer knutna nävar, mer uppmaning till kamp och givetvis mer sjungande av Internationalen Socialdemokrater och Vänsterpartister tillsammans. Varför inte ett gemensamt första majtåg med eldiga tal och krav på uppror.
SvD DN Aftonbladet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad i felet med internationalen?
Vill Ni ur högern inte ha fred, samt att arbetarna skall vara med och bestämma?
Vill Ni återföra oss till början om 1900 talet?
Vill ni åter ha ett slavsamhälle?
Kanske lite rasbiologi….?

Anonym sa...

Till Anonym ovan: Ja vi överdriver rejält vetja!... rasbiologi och så kryddar vi med lite kommunistiska arbetsläger där vi sätter oliktänkarna. Mäh

Göran Pettersson sa...

Jaha du Anonym 15:38, Internationalen var Sovjetunionens nationalsång. Men jag tycker som sagt det är bra att ni socialister håller ihop och håller upp era knutna nävar. Jag tror inte det imponerar på dagens väljare.