lördag 7 november 2009

Vilka är för kvotering?

Några korta rader innan jag ska iväg på våran lokala kandidatutbildning. Sanna Rayman har idag en mycket viktig ledare i SvD. Läs den!

Det hade säkert varit av intresse för väljarna att få veta vilka som förespråkar mer av kvotering. Kanske Sanna Rayman skulle gräva lite djupare och granska vilka som stod bakom den moderata rapporten hon hänvisar till.

SvD

4 kommentarer:

Martin Gustavsson sa...

Man kan inte behandla kvinnor och maen olika vad gaeller foeraeldraledighet utan att underminera jaemstaelldheten mellan koenen.

Kortsiktiga slantar i familjen p.g.a. att mannen tjaenar mer kan paa sikt utjaemnas om mannen tar sitt delade ansvar tillsammans med kvinnan.

MVH
MrPerfect72
www.aktivdemokrati.se

TRIDENT sa...

Jo du " MrPerfect72" - vad är nästa steg? Lagstifta att män ska amma sina barn?

Du uttrycker ett förakt mot medborgarnas kompetens och vilja att göra det bästa för sina barn, men i din värld är det väl bara staten som vet vad som är bäst....

Vad tror du konsekvensen blir av idiotin? Jo - alla kommer inte ATT HA RÅD att ta ut hela föräldraledigheten - dvs idiotin kommer att gå ut över barnen. Istället för att vara hemma med mamma några månader extra blir det dagis istället. Är detta barnens bästa?
Dessutom kommer det att bli en "klassfråga" - någon som vanligtvis brukar få folk med dina åsikter att se rött. De som tjänar bra kommer att ha de ekonomiska förutsättningarna för att ta ut hela föräldraledigheten, medan de som redan har det knapert inte kommer att ha råd. Är dett så här du vill ha det?

Förslaget borde - tillsammans med allt vad genusforskning heter - per omgående förpassas till papperskorgen. Låt medborgarna själva bestämma över sina liv - det är de kompetenta att göra!

Anonym sa...

Tänk att det är alltid de späda barnen som sinkar jämlikheten. Senare i livet är det ganska tyst om saken. Vi blir inte jämlika innan männen föder vartannat barn. Till dess får vi kanske ha lika värde på den som jobbar/ den som föder barn.

Staffan Strömbäck sa...

Det var bland annat på grund av rapporten som Sanna R och Göra skriver om, som moderata länsförbundsstämman beslutade bifalla en motion med betydelsen att vi INTE vill ha kvotering.

Det fanns personer i förbundsstyrelsen som argumenterade mot motionen. Men de förlorade, tack och lov.

Håller med om att det skulle vara bra om Sanna gräver djupare för att få fram namn på vilka som låg bakom rapporten.