söndag 23 augusti 2009

Socialdemokraterna kan sjunka ytterligare

Idag redovisar Sifo sin väljarundersökning för augusti. Det är ytterligare en mätning som visar att det väger relativt jämnt mellan blocken. Denna undersökning redovisar att det rödgröna blocket leder över Alliansen med 2,9 procentenheter. Jag tycker det är rätt egendomligt att det är så pass jämnt mellan regeringsalternativen när det samtidigt skiljer så mycket vid förtroendemätningar mellan regeringschefskandidaterna. Det är ju trots allt så att regeringsalternativ och regeringschef är starkt beroende händelser. Om de rödgröna vinner valet så blir Mona Sahlin statsminister. Förhoppningsvis kommer detta samband att bli klarare för de socialdemokratiska marginalväljarna när vi kommer närmare valdagen. En annan utmaning för Socialdemokraterna är Miljöpartiets relativa styrka i det rödgröna samarbetet. PJ Anders Linder berör den frågan på sin blogg. Hur stort inflytande från Miljöpartiet tål en socialdemokratisk väljare som arbetar inom industrin? Dessa frågor kommer till stor del att avgöra valet 2010. Vid valet 2006 vann Moderaterna många socialdemokratiska väljare som var trötta på Göran Persson. 2010 tror jag att vi kommer att vinna många socialdemokratiska väljare som längtar tillbaka till tiden då Göran Persson var partiordförande.

Glöm inte att rösta i nätomröstningen om Svenska Podradiopriset

Expressen SvD DN GP Aftonbladet
__________________________________________
Lyssna på ”Den politiska talradion” med Göran Pettersson och Jacob på
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sifa undersökningar ska man ta med en STOR nypa salt!

Göran Pettersson sa...

Och i semestertider ska man kanske ta två nypor till och med. Men trots det så kan man nog konstatera att det är rätt jämnt i opinionen vilket jag tycker är lite konstigt.

Anonym sa...

Ja. Jag hoppas S sjunker ytterligare! Förhoppningsvis får dom under 30% i valet 2010.

Dessutom verkar det ske en förskutning till höger om vad svenska folket tycker. Det är betydligt fler som vill sänka skatterna och håller med M om att inte ta över bil industrin osv.

Anonym sa...

Det finns många som är trötta på nuvarande Statsministern också - glöm inte det!

Månnsiskor glömmer inte partipiskor, pennalism och "Alla tjänar på att debatten lägger sig" så lätt som ni kanske tror.