fredag 11 november 2011

En ännu farligare placering för Juholt

Håkan Juholt fortsätter att driva en av sina hjärtefrågor, placeringen vid partiledardebatter i SvT. Han vänder sig emot att Socialdemokraterna som oppositionsparti ska placeras tillsammans med de övriga oppositionspartierna. Eftersom det idag inte finns någon samlad opposition är det naturligt att alla oppositionspartier när det gäller placering behandlas lika, en indelning i röd-gröna och SD blir ologisk. Jag tror dock att Socialdemokraterna borde vara bekymrade över ett annat fenomen. Tänk er situationen att Håkan Juholt placeras emellan Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin. Då blir bilden brutalt tydlig att Socialdemokraterna inte är alternativet heller för vänsterinriktade väljare som ställer lite högre intellektuella krav på sina politiker. Socialdemokraterna under Juholt riskerar att samtidigt förlora stora skaror väljare åt både höger och vänster.

Rapport SvD Expressen Studio ett DN Aftonbladet DN
Böhlmark Tokmoderaten

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man får vara glad över alla herr Juholts infall. Det är ett oändligt flöde i klavertrampande, långt fler än alla dragspel i Älvdalen.

Chrille sa...

Varje gång Reinfeldt syns i media, så är det för att någon annan europeisk ledare gjort bort sig.
Varje gång Juholt syns i media, så är det för att han själv gjort bort sig....och då gör han bort sig ännu mer.

Elaka konspirationsteoretiker hävdar att Juholt är avlönad av alliansen. Inte så troligt, men en rolig förklaring till socialdemokraternas opinionsmässiga ras.

Anonym sa...

@ Chrille 16:10

Det är ju en briljant värvning. Sannolikt iscensatt av Moderaternas "spindoctor" Schlingman.

Hur som helst så gör Juholt ett bra jobb - för alliansen alltså... ;-)

Samuel Sandberg sa...

Varför står inte Alliansen ihop med sitt stödparti? Sverigedemokraterna borde stå ihop med M, C, Kd och Fp i debatterna.